Gratinerad halloumipasta

Precis som så många andra så läser jag ICA´s buffe och försöker hitta nya vardagsrecept. De som testlagarna gör fångar alltid mitt intresse lite extra och den här gången valde vi att testa den Gratinerad halloumipastan. Ber om ursäkt för det suddiga fotot, men jag var så hungrig!

Gratinerad halloumipasta

250 g pasta, t ex penne (då vi ville göra till flera dagar så hade vi i 350 g)

1 rödlök
1 liten zucchini (250 g)
1 halloumiost (250 g)
1 ask körsbärstomater (250 g)
2 vitlöksklyftor

1 burk tomatsås (pastasåstyp, ca 400 g)

1 påse färsk spenat (70 g)
1 påse riven mozzarella (150 g)
olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.

Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften.

Fräs zucchinin i 1/2 msk olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i 1 tsk olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.

Gratinerad halloumipasta

Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

Källa: Buffé nr 8 2009, sid 29

Och? Vardagsmat som definitivt kommit för att stanna hos oss. Det är lätt att byta ut grönsakerna mot vad som är bra för säsongen. Och istället för att köpa de dyrare tomatsåserna blir det vanliga krossade tomater vi kör med handmixern och kryddor nästa gång.

Kommentarer

anna skrev 2009-09-13 klockan 17:48

Den här ska jag laga i veckan! Köpte ingredienserna idag.

Lämna en kommentar