Gratinerad halloumipasta

Precis som så många andra så läser jag ICA´s buffe (Buffé nr 8 2009) och försöker hitta nya vardagsrecept. Detta är från början ett av “testlagarnas” recept som vi fastnade för. Men genom åren har själva receptet uppdaterats och ändrats för att passa oss bättre. Ber om ursäkt för det suddiga fotot, men jag var så hungrig!

Gratinerad halloumipasta

Gratinerad halloumipasta
till 4-6 portioner, lite beroende på hur mycket grönsaker du väljer att ha i

400 g pasta, t ex penne

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini (250 g)
ev. morötter, majskorn, ärtor, kikärtor, bönor
olja

300 g halloumi
250 g körsbärstomater

1 burk tomatsås (pastasåstyp, ca 400 g) + en skvätt vatten

1 påse färsk spenat (70 g)
1 påse riven mozzarella (150 g)
olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg i en ugnssäker form.

Skala, halvera och skär löken tunt. Finhacka vitlöken. Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften. Ev. Skala och grovriv morötterna.

Fräs zucchinin, rödlök och vitlök i lite olja på hög värme ca 5 minuter. Smaksätt med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg ner i formen med pasta.

Stek halloumin tills den får fin färg, ca 3 minuter.

Gratinerad halloumipasta

Häll tomatsåsen ner i formen. Häll en skvätt vatten i burken och skaka runt och häll ner i formen. Mest så att du får med dig all sås. Blanda runt med pasta, grönsaker, rivna morötter och den färska spenaten. Fördela halloumin, halverade tomater och ost på toppen.

Gratinera i ugnen 15 minuter.

Och? Vardagsmat som definitivt kommit för att stanna hos oss. Det är lätt att byta ut grönsakerna mot vad som är bra för säsongen. Och istället för att köpa de dyrare tomatsåserna kan du ta vanliga krossade tomater, ett par varv med handmixern och kryddor.

Kommentarer

anna skrev 2009-09-13 klockan 17:48

Den här ska jag laga i veckan! Köpte ingredienserna idag.

Lämna en kommentar