Gogreen – test av några nyheter

För några dagar sedan bloggade jag om en massa blandade nyheter i butikerna. Två av nyheterna från Gogreen har nu fått landa hemma hos oss för hårdtest ;) Det är milt uttryckt hiss och diss som gäller idag..

majs i förpackning

Det nya är alltså GoGreen som landserat ekologiska grönsaker i miljö- och hälsovänlig pappersförpackning, helt fri från Bisfenol A (Bisfenol A är ett hormonstörande ämne som har återfunnits i konservburkar). Följande produkter är nya: Gourmet majs, Gröna ärter, Krossade tomater och Champinjoner. Och en förpackning kostar ca: 13,90 kr – 15,50 kr.

ärtor

Vi börjar med ärtorna. Det är ingen rolig historia det här. Nu ska jag erkänna att jag aldrig köper ärtor i plåtburk heller. Jag kan verkligen inte förstå varför man skulle göra det när världens godaste ärtor finns i storpack i frysdisken. Färgen är oaptitlig, konsistensen som mjölig potatis och dessutom inlagda i socker. Jag är ledsen, men dessa går inte hem hos mig. Tanken var att de skulle ner i dagens mat, men så blev det inte.

ärtor

Lösningen blev att ta fram Findus ärtor, direkt från frysen. Både billigare, nyttigare, godare och vackrare!

majs

Nästa produkt ut att testas var majsen. Krispiga, vackra, gyllengula majskorn med riktigt god smak! De åkte rakt ner i Paellan!

Så, hur ska jag nu bedömma de här produkterna? Överlag gillar jag Gogreens sortiment. Deras kikärtor och färdiga bönmixer i paket är standard i vårt kök. Majsen nu var riktigt god och jag är ganska säker på att både svampen och tomaterna snart kommer att landa i kundvagnen. Så trots att jag totaldissar ärtorna är jag positiv.

 

Kommentarer

Vardagsmat a la Jess skrev 2013-02-28 klockan 10:24

Åh, paella , sååå gott! Så sugen jag blev!! Köper heller aldrig ärtor i konserv, varför liksom?

Lämna en kommentar
Reklam: