Gnocchi med kyckling, salvia och parmesan
Det här är en riktig vardagsfavorit för mig. Det är inte ofta jag använder salvia i mat, men här i kombination med kycklingen och kikärtorna blir det verkligen bra. Fungerar riktigt bra i lunchlådan dagen efter också.

Gnocchi med kyckling, salvia och parmesan
till 6 portioner
500 g kyckling(inner)filé
olja
1 gul lök
1 zucchini
sås:
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk vetemjöl
1,5 tärning kycklingbuljong
1,5 msk torkad salvia
2 tsk torkad rosmarin
salt & peppar
3 tomater
1 burk kikärtor
Toppa med:
riven parmesan
Till servering:
potatisgnocchi (fast om man glömmer att köpa det så går det lika bra med vanlig pasta. Fast jag ska erkänna att det var godare första gången vi lagade det när vi hade just potatisgnocchin till istället.)
Lägg potatis-gnocchin i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Du kommer att behöva både en gryta och ett stekjärn.
Börja med stekjärnet, hetta upp lite olja och bryn kycklingen så att den får snygg yta och är nästan genomstekt. Ställ åt sidan så länge.
Tärna zucchini och lök. Hetta upp lite olja i en gryta och stek zucchini och lök. Blanda ner ingredienserna till såsen och låt koka upp. Rör runt så att buljongen löser sig.
Lägg ner kycklingen och låt puttra tills kycklingen är färdig. Skär tomaterna i bitar och lägg i. Lägg i kikärtorna och låt bli varmt.
Använd nu stekjärnet till gnocchin istället. Hetta upp lite olja och stek den avrunna gnocchin tills den fått snygg stekyta. Krydda med lite peppar.
Servera gnocchin med kycklinggryta. Strö över riven parmesan.
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar