Gluten- och laktosfri pizzabotten
När jag väl hittat den perfekta pizzadegen så fick jag givetvis problem igen, för nu hade jag gäster med lite olika känsligheter. Men det problemet löste Sandra åt mig och delade med sig av sitt favoritrecept. Degen är inte lika bra som en långjäst glutenrik deg, men den är god och fungerar utmärkt både i vanlig ugn och pizzaugn.
Gluten- och laktosfri pizzabotten
till 3 pizzor
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 msk olja
1 krm salt
1/2 dl laktosfri kesella/kvarg
4 dl fin glutenfri mjölblandning (240g) + extra till utbaket
Smula ner jästen i degbunken. Värm mjölk eller vatten till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
Blanda ner fiberhusk. Rör om och låt skalen svälla ca 10 minuter.
Tillsätt olja, salt, kesella och det mesta av mjölblandningen. Arbeta degen väl i maskin och låt jäsa övertäckt 30 minuter.
Knåda degen lite förhand och dela sedan i 3 bitar. På mjölat bakbord, tryck och kavla ut sedan ut dem.
Tips: Läs mer om pizzor här >>
Reklam:
Lämna en kommentar