Gluten- och laktosfri Mandelkaka

Jag tycker det är svårt att baka gluten- och laktosfritt. Tycker aldrig att det blir lika bra som “vanligt”. Så idag tog jag hjälp av @ingmarapp för att hitta denna saftiga “Gluten- och laktosfri Mandelkaka”. Och resultatet blev så bra att jag helt enkelt lånar med mig receptet hit, för den kommer göras om!

Gluten och laktosfri Mandelkaka

Gluten- och laktosfri Mandelkaka

6 ägg
2,5 dl florsocker
0,5 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 citron (bara zesten)
200 g mandelmjöl

till servering:
pudra överflorsocker
servera gärna med glass eller grädde

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.

Smörj en springform. Dela äggen i gulor och vitor och lägg i två separata skålar.

Vispa äggvitorna till hårt skum och ställ åt sidan.

Vispa äggulorna med florsockret. Tillsätt vaniljsocker, kanel och rivet skal från en citron. Blanda ner mandelmjölet och rör ihop.

Vänd ner äggviteskummet och blada försiktigt till en jämn smet.

Häll i formen och grädda i 40 min.

Sikta över florsocker och servera gärna med glass.

Hela receptet finns här: https://ingmar.app/blogg/mandelkaka-glutenfri-och-laktosfri/

Lämna en kommentar




Reklam: