Glöggbollar

Jag satt länge och letade efter mitt recept på glöggbollar. Jag vet att jag har lagat dem förr och jag vet att jag har skrivit om dem, men var sjutton fanns receptet? Så slog det mig, vid uppdateringen i våras försvann ju flera av våra recept från de första åren och där fanns ju det här receptet. Så det var bara att börja leta i gamla backuper och se där, både foto och recept hittades. Nu ska det göras glöggbollar här hemma!

gloggbollar

Glöggbollar
200 g pepparkakor
50 g smör
40 g mandelmassa
2 msk glögg

100 g ljus choklad
några extra pepparkakor (sådär 7-10 stycken)
2 msk kakao

 

Smula sönder pepparkakorna. Smält smöret. Riv mandelmassan.

Blanda pepparkakssmulorna, smör, glögg och mandelmassa till en jämn deg. Om smeten blir flytande, vilket den oftast blir ställer man skålen i kylen en stund, tills smöret hårdnat. Därefter rullar man till kulor och ställ svalt ytterligare en stund.

Krossa de extra pepparkakorna och blanda med kakao.

Smält chokladen i ett vattenbad. Lägg bollarna på bakplåtspapper och pensla över chokladen. Häll därefter över blandningen med pepparkakssmulorna och kakaon. Ställ svalt några timmar.

Kommentarer

Emelie skrev 2014-12-02 klockan 07:20

åh men hur gott lät inte detta? Glöggbollar? Jag som älskar både choklad, mandelmassa och glögg! detta lär jag prova =) Tack för recept//Emelie

Sara på Vardag.nu skrev 2014-12-02 klockan 11:19

Glöggbollar låter spännande!

Marie skrev 2014-12-03 klockan 14:39

Dessa fick jag nöjet att smaka och de var supergoda!

Lämna en kommentar
Reklam: