Glass i Rom

Alla har väl hört talas om Italiensk glass och vi har turen att ha ett ställe i närheten av där vi bor som har riktigt god sådan. Så förväntningarna var högt ställda!

Vi hade lustläst lite bloggar och andra sajter på internet efter de bästa glasstipset och flera tipsade om Alberto Pica.

Så det var ju bara ett måste att ta sig dit ut..

Alberto Pica

Stället låg lite i utkanten av city, men det var inte svårt att hitta dit. Adressen är Via della Seggiola 12 intill Via Arenula.

Alberto Pica - glass

Det första som mötte oss var riktigt trevlig personal och glassen var krämig och god. Men ingen av oss förstod riktigt varför så många bloggat om den och sagt att det var den godaste glassen de ätit. Men glassen var god och dessa två bägare vi fick kostade 12 euro. Har du vägarna förbi Alberto Pica bör du testa glassen, men åk inte dit bara för den sakens skull.

God glass finns däremot i hela Rom. Vi testade flera ställen och blev inte besvikna någonstans. Melonglassen blev en av våra favoriter, jag som vanliga fall inte är så förtjust i det. Och de mörka chokladglassarna med en klick grädde på var som att äta kladdkaka. Ljuvligt! Och pistageglassen, den smakade nötter! Så det blev mycket glass från flera små ställen runt om i Rom.

Kommentarer

Mats skrev 2007-07-23 klockan 09:09

Hmm.. nu längtar man till Rom igen och glassugen blir man också.. :-) /Mats

Maria skrev 2011-07-04 klockan 18:25

Herrejösses sådan dyr glass! Den dyraste glassen jag ätit åt jag i Florens för €5. Men i Rom brukar jag aldrig behöva betala mer än €2,50 för en riktigt god glass. En av de kändaste och mest populära gelaterie i Rom är Giolitti (överskattad enligt mig, men nästan alltid fullproppad av folk). Nu börjar det vattnas i munnen, tur att jag ska ner nästa vecka. Då blir det några riktigt goda glassar med nutella variegato och cocco (tips!).

Lämna en kommentar
Reklam: