Giraffe – Heathrow terminal 5

När vi flyger hem från Florida så är det alltid the red eye (nattflyget) vilket gör att vi landar på Heathrow tidig förmiddag och är därmed allt som oftast ganska hungriga då flygplansmaten sällan är supergod eller särskilt mättande. Med andra ord är det väldigt lockande att gå och försöka få något i magen då vi dessutom har några timmar att slå ihjäl innan anslutningsflyget till Göteborg lyfter.

Det finns en del restauranger att välja på när man kommer till terminal 5, men tyvärr är det inget som direkt faller oss i smaken varför valet föll på Giraffe (än en gång). Vi har testat Gordan Ramsy Plane Food och det var inte mycket som var ätbart i den lådan tyvärr. Dålig kvalité och mycket som var väldigt skumma smakkombinationer.

Caviar och champange kändes inte lockande och vi var inte sugen på en full british breakfast med ägg, bacon och bönor i tomatsås så valet föll på en burgare.

Hamburgare på Giraffe - Heathrow terminal 5

Jag borde vetat bättre för vi har ätit här förr och jag var lika besviken då som nu. Fy tusan vilken torr och totalt smaklös burgare. Inte ens lite salt och peppar hade denna burgare nåtts av. Dessutom var den helt överstekt och torr och seg som en skosula. Detta var bara något för att tysta den skrikande magen som vrålade efter mat. Ett plus är att det alltid går väldigt fort att få såväl mat som att betala, men det är väl också det enda positiva jag kan säga om stället.

Så mitt råd är att köp en macka hos Pret A Manger eller chansa på någon av de andra restaurangerna för Giraffe serverar riktigt smaklös mat som dessutom kostar en del för den låga kvalitén på maten.

Prisbild:
The classic, 170 gr burgare med pommes £9,95 (ca 130 kr i juni -15)

Du hittar Giraffe precis efter säkerhetskontrollen, till vänster.

Airside
No 1 grand view – Upper Level
Terminal 5
Heathrow airport

Kommentarer

Bara brittiskt skrev 2015-07-28 klockan 15:39

Ja det är märkligt att så många talar sig varma för Giraffe. Jag har visserligen bara testat Kings Cross men blev inte imponerad där. Visst slinker maten ner men mer är det ju inte. Flygplatsmaten är generellt trist tycker jag som alltid brukar gå till just någon av pubarna med engelsk mat i brist på annat. Ramsay testade jag aldrig sist för dottern var inte sugen och jag tyckte inget lät så fantastiskt för att vara i hans namn.

Maria skrev 2015-07-30 klockan 12:49

Bara brittiskt: Kan inte annat än hålla med dig ang Ramsay. Det kändes inte alls som om det var i linje med hans namn och varumärke. Tänker absolut undvika Giraffe framöver, oavsett om det är i London eller på flygplatsen.

Lämna en kommentar
Reklam: