Getostfylld filodeg

Då drar det äntligen igång och vi får den här veckan börja presentera våra smårätter jag skrivit om tidigare. Först ut är några superenkla små filodegsrullar.

filodeg och getost

Getostfylld filodeg
till 4 rullar

125 g filodeg (1/2 paket)
200 g getost
25 g smör
färsk timjan
flytande honung

filodeg och getost

Smält smöret. Lägg tre filodegspapper ovanpå varandra och pensla med smöret. Lägg ett par kvistar färsk timjan uppe i kanten på filodegsbladet. Skär osten i mindre bitar och lägg uppe i kanten på filodegen. Ringla över några droppar honung och rulla ihop. Pensla med smör och lägg i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 180 grader, 20 minuter eller tills rullarna fått en fin krispig yta.

 

Den här rätten passar utmärkt ihop med vinet:

Pata Negra Apasionado Box
Artnr: 75253
Pris: 179 kr
Doft: Fruktig, ungdomlig, aningen kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, örter, svarta vinbär, lakrits, choklad och vanilj. Smak: Ungdomlig, fruktig, aningen kryddig, balanserad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, örter, lakrits, choklad, peppar och vanilj.


Det här inlägget görs i samarbete med:

samarbete_vinston
https://www.vinston.se

Lämna en kommentar




*