Geishafluff – aka tårtfyllning med Geisha

XX-fluff där du byter ut XX mot valfritt godis är väldigt vanligt som tårtfyllning. Ahlgrensbilar var nog en av de första godissorterna som jag såg att man gjorde fluff av för väldigt många år sedan. Personligen tyckte jag det lätt som om det skulle bli lite väl söt så jag har aldrig provat, förrän nu. Då valde jag inte Ahlgrens bilar utan mitt favoritgodis Geisha i stället.

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
180 gr valfri chokladgodis (Geisha, choklad, Dumle etc.)
(vill du i stället köra med Ahlgrensbilar så är det 60 gr som gäller)

Gör så här:
1. Värm grädden på svag värme (OBS! Det ska absolut inte koka). Ha i Geishan och låt den sakta smälta i den varma grädden.

Geishafluff - värm grädde och smält godis i

2. Häll upp gräddblandningen och ställ den svalt, gärna över natten, men annars minst i 6 timmar.

Geishafluff som ska svalna

3. Vispa sedan upp blandningen som vanlig grädde och fyll sedan din tårta eller spritsa på dina cupcakes.

Uppvispad Geishafluff

Marias kommentar:
Tanken var att detta skulle bli fyllning till ett lager i dotterns 4-årstårta då hon precis som sin mamma och pappa är galen i Geisha.

Dock blev jag inte helt nöjd med fluffet. Dels blir det inte helt slätt, vilket är ganska naturligt då godisarna innehåller nötbitar. Men sen blev det lite väl mycket choklad då tårtbotten bestod av just chokladbottnar. Så fyllningen blev över och fick stå i kylen.

Kan dock meddela att det gick lika bra att äta den som den var tillsammans med lite färska jordgubbar. Du äter dock inga mängder då det är rätt mäktigt.

Vill du prova med hårda godisar som t.ex. polkagrisar så sikta på runt 140 gr i så fall. Ett tips är att krossa/mortla dem innan du försöker smälta dem i grädden. Det går fortare om du har krossat dem. Googla om du är sugen på andra smakkombinationer, men de flesta godissorter fungerar det att göra fluff på.

Kommentarer

Linda Johansson skrev 2013-04-26 klockan 11:18

Åh synd att det inte blev bra med geishafluffet! Geisha och dumle är mina favoriter och eftersom jag fyller år om mindre än en månad hade jag tänkt mig en tårta med fluff av något slag. Men nu vet jag inte... Det får inte bli för sött och mäktigt. Har du testat med turkisk peppar? Saltlakrits vore gott! Kanske egentillverkad prinsesstårta som vanligt, lite trist men min favorit sedan jag föddes! (Mamma påstår att det var hennes stora beroende under graviditeten så det är hennes fel!):)

Maria skrev 2013-04-26 klockan 16:52

Linda: Geishafluffet blev himla gott. Tillsammans med hallonmouse tror jag det blir toppen. Ljusa tårtbottnar och så Geishafluff och hallonmouse blir prima. Täck tårtan med grön marsipan om du så önskar! Turkisk peppar ska fungera fint, men då jag inte gillar lakrits är det inget som jag kommer testa. Googla lite så hittar du fluff med turkisk peppar i. Lycka till med tårtbaket och grattis i förskott!

Lämna en kommentar
Reklam: