Gatumat i Beijing

Den sortens mat som Beijing nog mest är känt för är “gatumaten”. I alla reseprogram tvingas en reporter att äta skorpinjoner, larver och annat konstigt på pinnar.

Nä, vi testade varken silkesmask-kokonger (som tydligen ska vara krispiga på utsidan och gegga i mitten), skalbaggar, bläckfiskar eller odefinierat kött. Men lite foton från en av matmarknaderna kan vi bjuda på!

Tvåa från höger ser ni silkesmask-kokongerna.

Det är inte helt lätt att förstå vad som ligger i diskarna.

Men kineserna verkade glada för de här sakerna. För de tog ett par spett vars och gick och smaskade.
Bläckfiskarna här på fotot friterades innan man fick dem.

Rostade kastanjer stod de och sålde i vartenda gathörn.

Och mitt bland alla matstånden fanns det givetvis krimskrams också.

Kommentarer

tina skrev 2008-11-17 klockan 17:13

Wow!

TheLostSwede skrev 2008-11-17 klockan 17:46

Bah... med undantag för silkesmaskarna så är det där ingenting. Här i Taiwan äter dom alla sorters inälvor, nån sorst blodpudding blandat med ris och doppat i nån sås och jordnötspulver och salladslök och en massa annat på pinne sådär. Mycket populärt annars är olika delar utav gås, anka, kyckling och komage som dom har dränkt i soja och sedan tillagat på nåt sätt, det är typ som att äta en varmkorv eller kebab här... En del restauranger specialicerar sig på invälvsrätter, typ alltså tarmar i stark sås, kyckling testicklar och en massa annat gott :D

Lämna en kommentar




*