Fylld vegetarisk grillad squash
Denna grillade squash passar lika bra som huvudrätt, serverad med en sallad, som tillbehör till en bit grillad kött.
Fylld vegetarisk grillad squash
1 stor squash (ca 30 cm lång, eller två mindre)
fyllning:
1 dl röda linser
2,5 dl vatten
1 msk flytande grönsaksfond
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt & peppar
100 g feta
10 kärnfria oliver i bitar
1/2 dl färska hackade kryddor (här plockar jag vad trädgårdslandet har ett erbjuda, men rikligt med basilika, persilja och libbsticka brukar bli bra)
tips:
Om du serverar detta som ensam huvudrätt är det gott med en syrlig yoghurtsås till. Blanda turkisk yoghurt med citronsaft, salt & peppar och hackad basilika.
Koka linserna i vattnet med grönsaksfonden ca 10 minuter i en kastrull under lock.
Halvera squashen. Gröp ut innehållet och hacka. Fräs innehållet tillsammans med hackad vitlök tills det mesta av vätskan försvunnit. Vänd ner linserna och fräs lite till. Krydda med salt & peppar.
Ta bort från värmen och vänd ner feta, oliver och kryddor.
Fyll squashen med röran och grilla tills squashen börjar mjuka, vilket tar 10-20 minuter beroende på värme.
Reklam:
Lämna en kommentar