Fruktkaka med pärlsocker

Den här kakan blev mina föräldrar bjudna på när de var i USA och hälsade på släktingar för många år sen. Då var det färska persikor i kakan. Själv har jag gjort den med rabarber, äpplen och konserverade persikor, men det är bara att prova sig fram med annan frukt också. Idag använde jag äpplen i kakan.

chris_070409d.jpg

Vispa 3 ägg med 2 dl socker tills det blir vitt. Blanda i 2 dl mjöl.
Häll smeten i en smord form med bakplåtspapper i botten. Lägg på frukten. Hyvla över margarin eller smör och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200°. Prova med sticka.

När kakan inte längre är kladdig, så ta ut den ur ugnen och stjälp direkt upp den på en tallrik. Ta bort pappret från botten och stjälp snabbt över den på en ny tallrik, så pärlsockerytan är uppåt. Njut till en kopp gott te eller kaffe!
Den här kakan är godast samma dag som den bakats.

chris_070409a.jpg

Måste naturligtvis också lägga upp bilden på hur det ser ut när man bjuder Salt & Peppars skapare Millan på fika. Då fotograferas kakan från alla håll! Sen slutade den med att jag lånade Millans bild på kakan till inlägget.

Kommentarer

Millan skrev 2007-04-09 klockan 19:06

Mm :) Tack för en trevlig fika! Blev helt full i skratt när jag såg bilden. För tänk, det är så folk i min omgivning uppfattar mig. Jag åkte ju direkt till mina föräldrar sen och gjorde samma sak till middagen.. *ler*

Prinsessmamman skrev 2007-04-10 klockan 13:03

Den är toppengod med blåbär också... och en stor klick vaniljvisp till!! På sommaren får barnen plocka hallon, smultron, körsbär och vinbär som vi lägger på.

Lämna en kommentar
Reklam: