Frukt i maten – bra eller dåligt?

Frukt i maten är väldigt omdebatterat, antingen älskar man det eller så avskyr man det, eller hur är det egentligen?

Jag skulle vilja slå ett slag för mer frukt i sallad och liknande. Det blir en god smakbrytare och jag slänger gärna ner ett gäng hallon, jordgubbar eller granatäppelkärnor i min sallad. Gärna ihop med den lite salta fetaosten.

En sallad med mango eller ananas är oerhört gott kan jag tycka. Varm frukt kan jag dock ha svårare för. Flygande Jacob är en rätt som maken älskar men som jag avskyr. Fixar inte alls den varma bananen. Skivad banan är även ett tillbehör maken har till tacos. Toppen tycker han och dottern!

Så vad säger ni, frukt i maten, bra eller dåligt?

Kommentarer

Sara W skrev 2012-08-04 klockan 11:09

Jag använder gärna frukt och bär i sallader och vinägretter för att fräscha upp. Precis som du. Sen råkar jag gilla varm frukt också, så Flygande Jakob är en riktig höjdare, liksom grillad mango till fajitan. Däremot brukar jag sällan bjuda på varm frukt om jag inte är säker på att gästerna tycker om det. Jag har många vänner som har svårt för varm frukt och gillar inte ens ananas på pizzan... Jag ger alltså frukt i maten tummen upp. Hälsar Sara

Maja skrev 2012-08-04 klockan 14:52

Håller med! Frukt i mat funkar så länge den inte är varm!

Jessica skrev 2012-08-04 klockan 21:22

Frukt i maten är super gott, väldigt somrigt!

Diana skrev 2012-08-05 klockan 10:35

det beror på tycker jag... e inte förtjust i banan i mat... men tycker ananas kan göra maten bättre... men vattenmelon till fetaostsallad e en höjdare... mango till kyckling och avocadowraps och åxå gott...

Freedomtravel skrev 2012-08-05 klockan 21:41

Älskar frukt i maten! I sallad har vi gärna melon, päron, äpple eller ananas. Jag tycker också att det är gott med t.ex. apelsinsås och liknande. Bär har jag inte provat, men det kan nog vara gott. Här är en fruktig sallad vi brukar göra: http://www.freedomtravel.se/2012/05/sallad-med-frukt-och-notter/

Sanna skrev 2012-08-08 klockan 10:05

Helt klart ÄLSKA! Jag gillar att blanda i päron, nektarin eller äpple i salladen, eller banan eller mango i grytor.. Mmmm....

alice skrev 2022-02-22 klockan 15:11

BANAN i tacos så jävla gottttt

Lämna en kommentar
Reklam: