Frukost del 2

Förra frukostinlägget fick ett så positivt bemötande att jag beslutade mig för att fortsätta inspirera till frukostätande. Den här delen ger bland annat lite inspiration till vad man kan ha i tallrik.

Filmjölk och blåbär

Vi börjar med filmjölk, Special K Active och en näve blåbär.

Björnbärskräm

När jag var liten var jag väldigt förtjust i krämer av olika slag. Nu är det sällan det hamnar på frukostbordet, men det händer. Här lite björnbärskräm med mjölk.

Havregrynsgröt
En frukostfavorit är Havregrynsgröt med mjölk.
Som tillbehör brukar jag ha en klick äppelmos eller lite mörk sirap.

Till helgen blir det ofta den lite onyttigare varianten med Mannagrynsgröt, mjölk och kanel.

Frukostägg

Hur ska det perfekta ägget vara? Enligt mig så ska all vita ha stelnat. Jag hatar geggig vita. Det gula ska precis ha börjat stelna i kanten men resten ska vara flytande, precis som på foto. Det är ett perfekt ägg enligt mig. Vad är perfekt enligt dig? *nyfiken*

Färdiga bullar

Nybakade bullar är lyx vare sig man gör dem själv, köper färdigt, värmer djupfrysta i ugnen eller som på fotot, köper färska bullar i danmark som sedan bara väms i ugnen.

Frukost

Rent näringsmässigt då? Hur ska en bra frukost se ut? Här är två exempel:
* havregrynsgröt med mjölk
* grov macka med philadelphia
* gurka
* lite melon
* 1 glas apelsinjuice
* 1 kopp te med lite honung

eller kanske

* en tallrik naturell yoghurt med en skivad banan, några russin och lite müsli
* en grov macka med lite ost och tomat
* 1 kopp te med lite honung

Kommentarer

Chrisse skrev 2007-09-14 klockan 11:42

Jag tycker ett ägg ska vara lite mer stelnat än vad du tycker. Gulan ska vara lite kladdig i mitten men inte flytande!

Linda skrev 2007-09-14 klockan 19:27

Det där nybakade brödet såg riktigt gott och lyxigt ut! Jag är så dålig på att baka. Inte det att det inte blir bra, utan mer att det aldrig blir av! Det perfekta ägget är så att det är hårdkokt men fortfarande mörkgult med en liten aning till mjukkokt. Absolut inte rinnande!

Filibabba skrev 2007-09-14 klockan 22:56

Vilket bra o inspirerande inlägg! :D

Mian skrev 2007-09-15 klockan 11:04

De danska brödbullarna så riktigt smarriga och saftiga ut! Blåbär och fil skall jag äta någon morgon - hade nästan glömt hur gott och nyttigt det är.

Lämna en kommentar




*