Frisk sommarpasta

Solen skiner från en klarblå himmel och sommaren har kommit. Igår blev det en grön sommarpasta med utgångspunkt från vad som fanns hemma. De flesta av grönsakerna var saker som inte användes när vi gjorde pastasallad några dagar tidigare.

300 g pasta
3 msk pesto

250 g broccoli
150 g färsk spenat
1 paket salladslök (ca 5 st)
50 g sockerärtor
3 msk olivolja

1 avokado
solrosskott
flingsalt
svartpeppar
parmesan

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med peston.

Skölj och dela broccolin i små buketter. Fräs i olja i en stekpanna (under lock) tills broccolin börjar mjuka. Skölj spenaten och blanda i. Skär salladslöken i mindre bitar och stek med. Dela sockerärtorna på mitten och blanda ner dem också. Blanda ner röran med pastan.

Servera med avokado i skivor, solrosskott, salt, nymalen svartpeppar och grovriven parmesan.

Och? Detta blev ett recept som flitigt kommer att följa med i sommar. Perfekt fräsch sommarmat!

Kommentarer

leopardia skrev 2008-07-17 klockan 10:56

vilka smarriga recept du bjuder på!

Eva skrev 2008-07-17 klockan 11:28

Det ser väldigt gott ut :)

Anna skrev 2008-07-21 klockan 15:04

vad gott och fräscht detta ser ut, har skrivit ut och ska testa nu i dagarna.

Lämna en kommentar




*