Friggs Eco-teer

Jag skrev för några dagar sedan om en av Friggs nya teer jag hade med på picknick. Teet var riktigt gott och jag kunde inte låta bli att skaffa mig alla de sex nya sorterna. Det går åt en hel del te när jag dricker både hemma och på jobb varje dag.

Ekologiska rooibosteer

* Vanilla Rhubarb – En fruktig blandning med söta jordgubbar och somrig rabarber. Fungerar bra med honung eller råsocker, men även en skvätt mjölk. Låt dra 5-8 min.

* Sweet Citrus – En solstänkt frisk blandning med ingefära, citrongräs och söt apelsin. Fungerar bra med honung eller råsocker. Låt dra 5-8 min.

Ekologiska örtteer

* Minty Liquorice – En förförisk blandning med söt lakrits, lindblommor och frisk eukalyptus. Skippa sötningsmedel till detta te. Lakritsroten innehåller det naturliga sötningsämnet glycyrrhizinsyra. Låt dra 5-8 min.

* Berry Rosehip – En ljuvlig blandning med doft av rosa blommor, blåbär och svarta vinbär. Fungerar bra med honung eller råsocker. Även gott kylt som läskande iste. Passar inte med mjölk, syrligheten i hibiskusblommorna gör att det skär sig. Låt dra 5-8 min.

Ekologiska gröna teer

* Green Chai – Ett kryddigt, värmande te med nejlika, söt apelsin och en doft av Orienten. Fungerar bra med honung eller råsocker. Gott att servera med lite skummad mjölk. Som vanligt när det gäller gröna teer, häll inte på kokande vatten. Risken är annars att det kan bli beskt. Låt dra 4-6 min.

* Lemon Mint – En livlig blandning med uppfriskande citrongräs och svalkande pepparmynta. Fungerar bra med honung eller råsocker. Låt dra 4-6 min.

Millans kommentarer: Eftersom jag ville ha alla sorterna efter att ha smakat två av dem så gillar jag givetvis teerna! Favoriterna är Berry Rosehip och Green Chai. Men alla är som sagt väldigt goda. Friggs “vanliga” teer kostar ca 1 kr/påse. Dessa ligger på 2 kr/påse. Eco-teerna är dessutom förpackade i snygga små styckeförpackningar. Är det värt dubbla priset för att få ett ekologiskt te i snygga påsar? Ja, det är ju upp till var och en. Gott är det iaf!

Kommentarer

Carro skrev 2009-05-11 klockan 08:50

Jag har bara testat Green Chai och tycker verkligen det var gott, doftar jul :) Tror sen att jag skulle gilla Berry & Rhubarb. Lakrits teer brukar inte vara någon höjdare tycker jag

Jon skrev 2009-05-11 klockan 18:50

Hej, visst är de kanongoda. OCH DET FINA TEKUVERTET är KOMPOSTERBART! Jag tror Friggs Eco te är först i världen med att allt i förpackningen är komposterbart. Det är också värt en del! Minty Liqourice är faktiskt kanon, och smakar inte så tydlig lakrits som en del befarar. Prova!

Emiliesskafferi skrev 2009-05-12 klockan 05:41

Jag har inte testat dessa än, men jag har sett att de finns. De verkar riktigt goda, så det blir till o testa så snart som möjligt:)

Berith skrev 2009-05-13 klockan 10:41

Har ofta förmånen att få prova olika tesorter hos hos Millan och nu har jag provat Berry och Vanilla. Mycket goda båda två men gillade mest Berry.

Lämna en kommentar
Reklam: