Fredriks Kanelbullecheesecake

Har ni ännu inte hittat till @fredriksfika så är det verkligen dags. Fantastiska bakverk och så mycket glädje fyller hans Instagramkonto. Det här receptet, Fredriks Kanelbullecheesecake, kommer direkt därifrån, men då det är mer eller mindre omöjligt att hitta tillbaka i gamla recept på Instagram så väljer jag att publicera hans recept här (med några mindre ändringar).

Fredriks Kanelbullecheesecake

Fredriks Kanelbullecheesecake

till 12 stycken muffinsformar

Digestivebotten:
200 g digestivekex
75 g smör

Fyllning:
300 g cream cheese
1,5 dl vispgrädde
2 tsk mald kanel
0,5 tsk kardemumma

1 dl florsocker

Dekoration:
kexsmul
pärlsocker
ev. färska bär typ blåbär

hur man tillagar Fredriks Kanelbullecheesecake


Mixa kexen till ett fint smul.

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop.

Använd det mesta av kexsmulet och fördela i 12 st muffinsformar, spar lite till att ha på toppen/till dekoration i slutet. Platta till med botten av ett litet glas eller liknande.

Vispa färskost, grädde, kanel och kardemumma riktigt krämigt.

Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en krämig fyllning.

Fungerar fint att servera som picknick-dessert också

Spritsa eller klicka ut fyllningen i alla muffinsformar. Strö över lite kexsmul och pärlsocker.

Ställ i kylen och låt stå kallt ett par timmar innan servering.

Lämna en kommentar




Reklam: