Fredagslyx när man inte kan komma överrens..

Vi har försökt så många gånger förr att enas om vad som är godast. Det går inte alltid så bra och så var fallet även i fredags. Så vi bestämde oss för att ladda upp med pålägg inför helgen och bygga landsgångsvarianter på fredagen.

fredagslyx

De färdiga mackorna serverade med ett glas rödvin, eller två ;)

bygge pågår

Men först skulle mackorna byggas :) Den vackra laxen är en nyhet från Falkeskogs och kallas för “Rökt tvärskivad lax”. Rejäla skivor som smälter i munnen.

philadelphia

Philadelphia har precis kommit med en ny smak, sweet chili som Chrisse valde att testa. Omdömmet blev att den var mild och god i smaken, men att han nästa gång hellre kör på den naturella, som jag hade på mina mackor.

millans laxmacka

På min macka; Grovt bröd, Philadelphia original, sallad, lax, groddar, brieost, tomater och ärtskott på toppen.

chrisse skinkmacka

På Chrisses macka; Grovt bröd, Philadelphia sweet chili, sallad, rökt skinka, ost, groddar, gurka, tomat och ärtskott på toppen.

vin
I glasen; Att dricka till valde vi SomeZin Zinfandel (nr 73771). Ett vin från USA som blivit ett av Systembolagets mest populära viner. Det är lätt att förstå varför då det passar till såväl fisk som kött. Det är lättdrucket men ändå med lite smak. Ett vin som faktiskt borde falla de flesta i smaken och dessutom gör det. Priset på 89 kr/flaska är dessutom helt okej.

Kommentarer

Berith skrev 2013-02-14 klockan 18:39

Där skulle jag inte kunna välja vilken jag vill ha. Båda ser jättegoda ut!

Marie skrev 2013-02-14 klockan 19:15

Mmmm! De ser väldigt goda ut båda två. Det är lyxigt med landgång.

Lämna en kommentar
Reklam: