Fredagsgourmet

Fredagsgourmet-kokbok
Detta är den absoluta favoritkokboken här i huset. Fredagsgourmet av Astrid Abrahamsson och Görn Helleblad. Idén med boken är att man ska kunna laga god och spännande mat även om man inte har så lång tid på sig. Det stämmer också, även om en del av recepten helst kräver att man är två i köket eftersom det finns med ganska många moment. Däremot är allt väldigt bra upplagt i alla recepten, så man behöver inte vara särskilt matlagningskunnig för att följa med.

Några av favoriterna som vi lagat flera ggr är Pepparstekt lax med tomatkompott, Portvinsbrässerad kycklingfilé, Tournedos med balsamsås och potatisrulle och Kalvfiléer i pernodsås. Och framför allt så har vi tyckt om allt det vi lagat efter den här boken. Det har även våra gäster gjort som blivit bjudna på något från den här kokboken.

Fredagsgourmet gavs ut första gången redan 1996, men finns fortfarande att köpa tex på Adlibris eller på Bokus. Boken ges ut av Prisma Bokförlag. Det finns tre böcker till i samma stil som heter Nya Fredagsgourmet, Smal gourmetmat och Gourmetmat på 60 minuter.

Vilken är din favoritkokbok?

Kommentarer

Linda skrev 2007-05-05 klockan 18:32

Min favoritkokbok är "Vår kokbok" som ges ut av Bokförlaget Prisma i samarbete med Coop Provkök. I den finns verkligen ALLT, från "vanlig" vardagsmat och mer avancerad festmat till bakning och tårtverk. Jag gillar framförallt att den innehåller sånt som innetemperatur vid stekning av kött, måttabeller och andra råd och tips :)

Millan skrev 2007-05-05 klockan 21:00

Någon favoritkokbok har vi inte här hemma, kom vi just fram till. Stod i köket och beundrade hela samlingen och insåg att det fanns inte en enda bok där vi testat mer än två recept, bortsett från pärmen där grunden till Salt&Peppar finns :) Så vårt svar är att Saltpeppar.se är bästa kokboken! Men sen vill jag även nämna alla glada pysslare som genom diverse receptswappar bidragit med flera av våra favoritrecept.

Maria skrev 2007-05-05 klockan 21:07

Har nog ett exemplar av ovan nämnda bok men har nog aldrig kommit mig för att göra något ur den. Har nog ingen favoritkokbok heller även om jag har en hel drös med olika kokböcker. Har en bok med massa lösa receptblad som är desto flitigare använd. En vacker dag så ska jag göra något mer hållbart utifrån det nuvarande lösbladssystemet.

Berith skrev 2007-05-06 klockan 12:04

När jag gick i skolan på 60-talet så fick vi ett ex av "Vår kokbok" som Linda skriver om. Denna kokbok har under alla år varit den som jag använt mest. Har massor av andra böcker men den här är den bästa. Köpte på bokrean förra året en ny upplaga och där var massor av nya recept. Min nya favorit är naturligtvis saltpeppar.se Den är bäst!

Lämna en kommentar
Reklam: