Fransk potatissallad
Det här blev sommarens enkla favorit hos oss. Lätt att variera och väldigt god.
Fransk potatissallad
1 kg färskpotatis
salladslökar/rödlök (skiva tunt)
förslag på saker att blanda i:
rädisor
sockerärtor
halverade småtomater
färsk spenat
Dressing:
2 msk vit balsamvinäger
4 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 dl färska örtkryddor (ex. hackad basilika, dill, körvel eller persilja)
salt & peppar
Vispa samman vinäger, olja och senap. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar.
Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen. Ställ i kylen fram tills det är dags att äta.
Passar lika bra till grillat kött som fågel eller vegetariskt. Här syns potatissalladen nere till vänster tillsammans med coleslaw, grillad majs, squash, vitkål och fläskkarré.
Reklam:
Lämna en kommentar