Frango Mints

I september förra året så besökte jag Chicago där jag deltog i Social Media week. En spännande och väldigt intensiv vecka för min del. En del mat blev det, men kanske inte så mycket som jag hade önskat då jag var uppbunden av föreläsningar på olika ställen spridda över hela stan. Därför fick jag planera in matpauser där det råkade finnas en tillräckligt lång lucka. Med andra ord så blev det en hel del mat som inte är värd att skriva hem om.

Frango Mints
Det som dock är värt att blogga om är givetvis Frango Mints som är mintchokladtryfflar som Chicago är starkt förknippade med. Bakgrunden är att de såldes och även tillverkades på den 13:e våningen på varuhuset Marshall Field’s i just Chicago. 2005 köptes varuhuset upp av Macy’s som är en stor varuhuskedja i USA och de är fortfarande lika populära. Många Chicagobor påstår dock att det inte längre är detsamma sedan det blev Macy’s och att själva Marshall Field’s andan är försvunnen.

Frango Mints

Numera finns tryfflarna i en rad olika utföranden. Jag köpte med mig en gigantisk påse hem och den smaken som syns på bilden är en mjuk tryffel med mint i som är i lager. Den traditionella är doppad i mörk choklad och består av en mintsmakande chokladtryffel på insidan. Jag köpte även med mig en ask med kolafyllning som är smaksatt med flingsalt.

Svärmor fick en låda med den traditionella mintchokladen, samma sak med mina föräldrar. Svärfar fick en låda med olika likörfyllningar. Goda har alla mottagare intygat att de var. Och jag fick prova en hel del olika sorter när jag köpte min jättekasse med choklad. Den med flingsalt föll jag för samt den som ni ser på bilden ovan.

Så även om ni inte råkar befinna er i Chicago så finns numera möjligheten att köpa Frango choklad på gansa många av Macy’s varuhus i USA. Ett tips om du vill ha med dig god choklad hem!

Adress:
Macy’s Chicago
111 N State St (mellan E Radolph St & E Washington St)
Chicago, IL 60602

Lämna en kommentar
Reklam: