Förrätten som blev en lunch

Bläddrade i Sommar Amelia och hittade på s. 65 ett recept på “Lättrostade medelhavstomater” som verkade lockande. Tanken var nog att man skulle ha det som tillbehör till grillat(?). Men vi tyckte att det lät gott och tänkte testa det som förrätt tillsammans med lite bröd.

Lättrostade medelhavstomater
med kräftstjärtar, vitlök och basilika

1 pkt små plommantomater på kvist
2 nypor strösocker
200 g kräftstjärtar
1 dl riven parmesan
1 kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
8 msk olivolja

Dela tomaterna och lägg på ett ugnseldfast fat. Häll över lite olivolja, strösocker och salt. Ställ in i ugnen, 175 grader i cirka 40 minuter. Ta ut och låt svalna tills tomaterna är kalla.

Mixa basilika, vitlök, olivolja, salt och peppar till en grön härlig salsa.

Blanda sedan de kalla tomaterna med kräftstjärtarna, basilikasalsan, citronsaften och den rivna parmesanen. Salta och peppra eventuellt.

Och? Bilden i tidningen överrensstämde dock inte riktigt med verkligheten och när vi tittar noga på bilden i tidningen så har de saker i sin röra som inte vi har i vår. Vår röra blev väldigt stark, men “1 paket tomater” är inte direkt en exakt angivelse ;) Hur som helst, grunden i röran var väldigt god och vi tänker testa att göra om den igen, fast mindre grön salsa och mer innehåll. Lite mozarella nerblandat i detta blir nog helt perfekt. Men att sitta och äta detta som förrätt med lite bröd var ingen höjdare.

Så vi kokade pasta och använda detta som en pastasås istället. Det blev en riktigt god lunch till mig!

Kommentarer

Hanna skrev 2009-06-23 klockan 09:07

Ååh, det där ser underbart gott ut! Ska spara receptet...

Swedish Mike skrev 2009-06-23 klockan 09:20

Rostade tomater ar helt enkelt lysande. Att anvanda dem i en pasta som det har ar verkligen gott. Toppa en grillad stek med tomat och vitloks rora ar ett annat. Jag hade en vecka for inte sa lange sedan nar jag hade rostade tomater med nastan allt. Jag ar saker att mina lasare vart lite trotta pa alla tomat recept som jag postade ;) // Mike

Lämna en kommentar
Reklam: