Food carts – mat längs med gatan i New York

Har gått förbi dessa hur många gånger som helst, men aldrig tagit mig tid att stanna och prova något. Himla dumt visade det sig!

Nu på min senaste resa (juni 2011) så jagade jag halva stan runt efter en specifik food truck som jag hört mycket gott om. Den stod nämligen inte där den borde enligt de direktiv jag hade hittat på Yelp.com.

Jag önskar att jag hade vetat om appen som The Foodnetwork tagit fram med alla möjliga amerikanska städer och där du kan söka efter olika foodtrucks och få fram vart de finns.

Vill du kolla upp i förväg hemma så fungerar det givetvis även att kolla via deras hemsida.

Vilken jag letade efter? 53rd & 6th Halal Cart som ska ha de absolut bästa rätterna. Själv slog jag till på en kycklingpita som var fenomenalt god, d.v.s. när jag väl hittade dem. Det blev ett evigt snurrande och letande och de stod som sagt var inte exakt där jag hade förväntat mig (i korsningen av 53rd St & 6th Ave).

I stället hittade jag dem i korsningen 62nd St & Madison Ave. Troligen ett undantag sommaren 2011, men kan vara värt att veta att de inte alltid står exakt där de förväntas göra…

De bör dock vara i närheten så leta efter en lång kö så har du säkert hittat rätt.

Just det här med kön fungerade dock inte den gången jag var där. Maten var dock fenomenalt god och du har en hel måltid för ca $6.

En annan klar favorit är Wafels & Dinges, [hemsida] [Yelp], som serverar Belgiska våfflor i alla tänkbara varianter. Jag är oerhört svag för den här typen av våfflor, och var givetvis tvungen att prova en hos Wafels & Dinges. Med tanke på att det här är en av favorit food cartsen som finns i New York och alltid hamnar väldigt högt upp på alla listor så vore det ju dumt att missa.

Jag körde på en söt variant med grädde, chokladsås och jordgubbar. Oerhört mäktigt och det fanns inte en chans i världen att jag skulle orka äta upp den och definitivt inte all grädde. De har en förkärlek för att verkligen ta i när det gäller något.

Du kan även testa att få din våffla lite mer matig och köra med bacon, chili con carne eller bbq pulled pork.

Det finns en hel del olika varianter och det är bara att testa sig fram till vad som faller just dig på läppen. För att hitta var de finns så kolla >>här<<. Det finns numera food carts för i princip allt från sushi, till tacos till efterrätter och allt du kan tänka dig där emellan. Om du inte så noga med att du vill sitta ner vid ett dukat bort och bli serverad din mat så kör med lunch/middag vid en food cart. Du sparar garanterat ganska mycket pengar och maten smakar allt som oftast riktigt bra.

Lämna en kommentar
Reklam: