Flygplatsmat – Heathrow

För några veckor sedan flög jag tur och retur till San Francisco och flög då via Heathrows flygplats på vägen dit. Surfade snabbt in på deras hemsida och insåg att mina drygt 6 timmar som jag skulle spendera där nog skulle gå att överleva då det fanns en hel del i matväg att välja på.

Till min lycka hittade jag bland annat igen Krispy Kreme som har fantastiskt goda munkar. En Key Lime munk fanns inplanerad över saker som vore himla gott att mumsa på. En bagel från Bagel Street hade jag också siktat in mig på. Grejen var nämligen den att jag skulle hinna med både frukost och lunch då mitt plan från Landvetter lyfte redan vid 6-snåret och att äta frukost hemma vid 4-snåret är inte riktigt min melodi.

MEN, nu blev ingenting som jag hade tänkt det. Även om Heathrows flygplats är ombyggd för X-antal kronor så är det en av de sämsta flygplatserna att hitta på. Dåligt skyltad och gångar åt alla håll och kanter. Landade på terminal 3 och hur jag än bar mig åt så hamnade jag på något märkligt sätt vid passkontrolen och vips var jag på utsidan där bagagebandet fanns och jag som bara skulle byta till terminal 1. Efter en lång promenad hamnar jag på terminal 1 och där får jag passerar säkerhetskontrollen och vips är jag på insidan igen. Terminal 1 är en väldigt liten terminal och där matutbudet inte var mycket att hurra för över huvudet taget. Med lite tur kan jag även ta mig bort till terminal 2, men det fanns inte mer att hurra för där. Försöker gå tillbaka till terminal 3 alternativt terminal 5 då det största utbudet verkar finnas där. Det finns inte en enda karta att tillgå över de olika terminalerna och i informationsdisken vet man ingenting. Men döm om min förvåning när jag nekas lämna terminalen, jag är fast här även fast mitt plan inte går förrän om 6 timmar! Jag blev lite paff då det aldrig har varit några problem att gå igenom säkerhetskontrollen igen om man gått ut så länge man har sitt boardingpass. Det fungerar då finfint såväl i Frankfurt, Miami, Newark som San Francisco, men inte på Heathrow.

Att lämna terminalen för att äta något var inte att tänka på, jag fick reda på att det fanns gott om alternativ att välja på inom den terminal jag befann mig inom. Jag vet inte riktigt om jag håller med, terminal ett var ingen kulinarisk höjdare över huvudtaget!

Pret a Manger är en kedja som brukar ha goda smörgåsar. Den som fanns på terminal 1 var dock av det minsta laget och utbudet var därför starkt begränsat. Min ost och skinkbaguett smakade dock gott, men knappast något man ramlar av stolen för den enorma smaksensationen.

Lagom till det var dags för lunch så hade jag nästan gett upp hoppet. Då jag inte hade någon vidare lust att äta kaviar eller ostron eller dricka exklusivt kaffe så fanns det bara ett alternativ kvar om jag inte skulle köra på en repris av frukostmackan vilket jag inte riktigt kände för. Det fick bli en kycklingburgare från Giraffe. Detta är nog en av de tråkigaste kycklingburgarna jag någonsin ätit. Kycklingen var extremt torr, pommes friten var sladdriga och brödet var även det torrt. Smakmässigt så var det inte vidare mycket smak alls. För 125 kr som denna kycklingburgare kostade mig så har jag ätit betydligt godare mat.

Sammanfattningsvis så kan man nog säga som så här, går ditt flyg från terminal 3 alternativt 5 så klarar du dig nog hyfsat bra matmässigt, går det däremot från terminal 1, 2 eller 4 så bad luck. Det fanns inte allt för mycket att hänga i julgranen där nämligen [enligt mig].

Kommentarer

Alex skrev 2008-11-22 klockan 23:58

Jag har tre matupplevelser på flygplatser , två dåliga och en bra. Heathrow På väg hem från New York så var mitt plan försenat och jag var tvungen att ha något i magen som gick snabbt så jag gick tyvärr till Starbucks för att köpa en macka. Denna macka var den vidrigaste som jag någonsin ätit. Det var en kall macka (för kall för sitt eget bästa) med ost och kalla chili och paprika , tog en tugga och kastade sedan allt i närmaste soptunna. Antalya På väg hem från en skön solsemester i Turkiet så skulle vi ta en burgare på Burger King inne på flygplatsen och servicen där var under all kritik. Trots att det var fullbemannat i alla kassor så ta emot och växla valuta jämförande med ca 50 svenska kronor , så det blev ingen mat där denna gång. JFK Airport Här åt jag en riktigt god macka , ett luftigt bröd fyllt med två sorters ost , skinka och kalkon. grymt gott.

Linda Olander skrev 2008-11-27 klockan 15:00

Jag har också råkat ut att behöva vänta en eeevighet på Heathrow - men i mitt fall var det 20 timmar! Som tur var kunde vi spendera dagen shoppandes i London, men några timmar innan planet skulle lyfta checkade vi återigen in, och hade tänkt att äta lite middag. Liksom för dig fanns det absolut ingenting vi kände oss sugna för och håller med om att utbudet är alldeles för begränsat! Vi nöjde oss med lite snacks och åt middag på planet till Sydney - det var däremot riktigt gott :) /Linda

Maria skrev 2008-11-28 klockan 10:46

Linda: Är det så många timmar det handlar om så är det ju helt klart värt att åka in till London en sväng. Tur att maten på planet var god iaf. Vilket bolag flög ni med? Funderar som bäst på vad man ska sikta in sig på den dagen vi väl kommer iväg till Australien. Alex: Har också upplevt att mackorna från Starbucks tyvärr inte är mycket att hänga i julgranen. Deras kaffe däremot gillar jag starkt! Det gick inte att betala med kort hos BK i Antalya gissar jag på? Det har varit min räddning på många flygplatser. Att växla till lokal valuta har inte varit ett alternativ annars. I slutet på 90-talet åkte jag dock på att växla till Brittiska pund för att kunna handla lite mat på Heathrow när jag mellanlandade där på väg till San Francisco. Det fick gå i och med att jag ändå åkte sträcka 4 ggr på ett år eller något sånt då jag plugga där en sväng, men annars känns det bra knepigt. JFK Airport fick jag också tag i riktigt god mat sist jag var där. Ibland ska man ha tur också! ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: