Flexicado

När vi besökte Göteborg i helgen gick vi en runda i Haga. Där hittade vi Salt Cookshop (Haga Nygata 29e). Dyr butik, men dock med ett kul sortiment. Med oss därifrån hade en vi “Flexicado”. Beskrivningen är enkel, dela avokadon och plocka ur kärnan. Sedan är det bara att “squeeze, insert, slice and eat”.

Flexicado

Flexicado

Flexicado

Och resultatet? En perfekt mogen avokado blir det mest gegg av. Visst, det går att se skivorna, men jag behöver ändå en kniv för att dela avokadon, då kan jag lika gärna skära skivor med den också. Resultatet blir aningen bättre om avokadon är hårdare. Men att betala 65 kr för den, nä.. det är det inte värt.

Kommentarer

Chris skrev 2007-07-31 klockan 10:31

Ser mest kladdigt ut det där!

Freddy skrev 2007-07-31 klockan 12:19

i en värld av saker och onödiga ting... 65 spänn kanske för en 20a... nä troligt vis inte.

Linda skrev 2007-07-31 klockan 18:55

Det såg rätt kladdigt ut... finns många onödiga redskap som man inte har så stor nytta av. Ett köksredskap som jag däremot använder nästan varje dag är en sån där äggskivare som man lägger ett kokt ägg i, och sedan får perfekta skivor att lägga på mackan.

Chris skrev 2007-07-31 klockan 19:10

Äggskivare gillar jag också och de funkar verkligen. Tyvärr har vår gått sönder och jag har hittills inte kommit mig för att köpa nån ny. Vi har inte ägg på mackan så ofta, men när man ska ha är det retfullt att vara utan skivaren.

Berith skrev 2007-07-31 klockan 22:08

Det finns många prylar som vi kan vara utan. Avakadoskäraren är en av dom. Det blir kanske finare skivor om avakadon är hårdare men då är den inte god att äta. En annan sak som jag inte är nöjd med är min dressingflaska. Oljan rinner så att den blir kladdig och då kan jag inte ha med den på bordet. Nu åker den in i skåpet igen för jag kan ju inte kasta den. Eller kan jag det!!!!!!

Maria skrev 2007-08-01 klockan 19:40

Berith: Kasta dressingflaskan! Du blir ju bara irriterad över att den dräller olja och fyller därmed inte sitt syfte. I skåpet tar den bara upp onödig plats. Så släng flaskan! Den där avokadogrejen, nja, den fyllde nog inte funktionen som den var tänkt att användas till. Trist när det blir så där. Undrar hur många sådana prylar man egentligen har sparade i köksskåpen för att man inte riktigt kan med att slänga dem, precis som Beriths dressingflaska här ovan.

Mats skrev 2007-08-01 klockan 21:54

Redan avocado är bortkastade pengar...:-) Finns massor av redskap som är mer eller mindre meningslösa. En vass filekniv och en matbsked är de enda verktyg man behöver i ett kök. Med dessa kan man göra allt.

Caroline skrev 2007-08-02 klockan 01:11

Hehe jag undrade hur ni skulle få ut kärnan där ur =) Tur ni visade detta =)

MiniJossan skrev 2008-02-06 klockan 20:35

Har också en sån hemma och den är inte alls nödvändig. funkar mycket bättre att skära ut bitar eller om den är mosig använda en sked!

Indispensabile in cucina 2 « man ist was man isst skrev 2009-06-02 klockan 13:42

[...] Speriamo solo che non mi succeda come a questa amica svedese…. [...]

Lämna en kommentar




*