Fläskfilégryta med rosépeppar från Mårtenssons kök

Jag fortsätter med att testa recept från Mårtenssons kök. Denna gång föll jag för följande motivering:

Rosépeppar och bacon lyfter verkligen rätten till Mount Everest höjder, tror minsann att den där rosépepparen är en favoritkrydda för tillfället i vårt kök.

Fläskfilégryta med rosépeppar
till 3 portioner

500 g fläskfile
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
2 msk kinesisk soja
1 msk rosépeppar, krossad
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
10 cm purjolök, strimlad
maizenaredning
½ pkt bacon, strimlade (vi tog en hel paket istället)

till servering:
ris
ångkokta grönsaker

Knaperstek bacon och låt det sedan rinna av på en bit hushållspapper.

Skär filén centimetertjocka skivor och bryn dom hastigt så de får färg. Ta upp dom och håll dom varma under folie under tiden du gör såsen.

Vispa ur stekpannan med vatten, tillsätt fond, senap, soja, rosépeppar, pressad vitlök, crème fraiche och purjolök och låt det koka upp.

Smaka av såsen med salt och peppar, red av till önskad konsistens, lägg i köttet och låt det bli genomvarmt. Strö över lite krossad rosépeppar och bacon vid serveringen.

Källa: http://martenssonskok.blogspot.com/2012/01/god-och-enkel-flaskfilegryta.html

Millans kommentar: Jag delar inte makarna Mårtenssons förtjusning i rosépeppar, men trots detta är det en god gryta. Ingen festgryta för oss, men definitivt en god vardagsgryta. Plus i kanten för att den blev bra i lunchlådan även efter en runda i frysen.

Kommentarer

Linda- Cupcakesfluffan skrev 2012-03-12 klockan 11:14

Så gott :-)

ANNA skrev 2012-03-12 klockan 20:15

Millan: Tack för alla fina ord i min blogg. Å det här receptet... jag har inte ätit kött sen jag var 6 år (tänker aldrig göra det heller). Jag tycker att det är jättesvårt att hitta på maträtter till min sambo som gillar kött. Denna maträtt innehåller flera av hans favvisingredienser (bacon, dijonsenap, fläskfilé) så om han skivar köttet etc kan jag koka grytan. den ska absolut provas.

Mårtenssons kök skrev 2012-03-12 klockan 21:02

Men det var ju inte illa att ni gav er på grytan ändå, även om rosépeppar inte tillhör favoriterna, och att den dessutom blev omtyckt ändå:) Tack igen för länk och glada tillrop!

Millan skrev 2012-03-13 klockan 06:49

Linda: Ja, det är den! Anna: Tack själv :) Här finns gott om köttrecept då Chrisse är köttgalning. Mårtenssons: Fördomar om saker man inte gillar är till för att tas död på ;) Så det är bra att utmana sig själva ibland. Tack för hjälpen :)

Fläskfilégryta med spännande kryddning | Leva sunt skrev 2012-03-15 klockan 21:53

[...] gryta blev en fläskfilégryta med rosépepparkryddning. Receptet hittade jag på matbloggen Salt & Peppar men jag modifierade receptet något för att mer passa oss och vad vi hade hemma i kylen. Vi hade [...]

milla skrev 2012-03-16 klockan 15:45

Den här grytan tror jag passar mig, tycker rosepeppar är gott men det är sällan jag använder det.

Lämna en kommentar
Reklam: