Fläderblomssaft

Hemma hos mamma och pappa blommar flädern för fullt och de undrade om inte jag ville komma och ha lite blommor. Ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, för flädersaft är en av mina favoriter.

Så, ut till busken och började plocka. En lång pappa är bra att ha till hjälp för att nå..

De plockade blommorna sköljs av med trädgårdsslangen.

Du behöver:
ca 30-35 fläderblommor
2 citroner
2 l (ca 1,7 kg socker)
50 g citronsyra
1,5 liter vatten

Tvätta och skär citronerna i tunna skivor. Varva fläderblommor, citroner och socker i ett stort kärl.

Koka upp vattnet och rör ner citronsyra och låt den lösas upp. Häll blandningen över fläderblommorna.

Låt stå kallt i 4 dagar. Rör om då och då.

Sila saften och häll upp på plastflaskor. Det blir ca 2,5 liter koncentrerad saft (blandas ca 1 + 5). Frys flaskorna så håller de bäst.

Sen är det bara att blanda till saften och sätta sig i solen för att njuta :)

Kommentarer

Lisa R skrev 2009-07-02 klockan 20:28

Härliga bilder som väcker nostalgiska känslor! //Lisa

vivvi skrev 2009-07-03 klockan 22:57

Jag vill rekomendera alla i sommarsverige att testa min cheesecake, den smakar nästan som glass. gottochenkelt.blogg.se

Sydney skrev 2009-07-07 klockan 08:26

Tips! Mixa fryst vattenmelon och lite isbitar och smaka av med koncentrerad flädersaft. Svalkande och jättegott.

Millan skrev 2009-07-07 klockan 08:28

Sydney: Tack för tipset! Det ska testas!

Lämna en kommentar




*