Fiskgryta med saffran

Saffran fungerar även efter jul ;) Här använde vi en massa rotfruktsrester i kombination med fisk och just saffran.

fiskgryta


Fiskgryta med saffran

till 3 portioner

500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax)
1 burk kräftstjärtar i lake (ca 100-200 g)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
1 liten fänkål
en rejäl klick smör

2 dl vitt vin
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk hummerbuljong, flytande
1 krm cayennepeppar
salt & peppar

2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk pressad citron

till servering:
bröd

fiskgryta

Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. Fräs i en rejäl klick smör i en gryta.

Tillsätt vin, vatten, buljong och kryddor. Låt puttra tills grönsakerna börjar mjukna.

Blanda ner grädde och mjölk. Låt puttra upp och lägg ner fisken och låt puttra ca 5 minuter tills fisken är färdig. Stäng plattan och lägg ner kräftstjärtarna.

Smaka av med citronsaft.

fiskgryta

Servera med bröd.

Lämna en kommentar




*