Fiskgryta med saffran
Saffran fungerar även efter jul ;) Här använde vi en massa rotfruktsrester i kombination med fisk och just saffran.
Fiskgryta med saffran
till 3 portioner
500 g fiskfilé (vi blandade torsk och lax)
1 burk kräftstjärtar i lake (ca 100-200 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
1 liten fänkål
en rejäl klick smör
2 dl vitt vin
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk hummerbuljong, flytande
1 krm cayennepeppar
salt & peppar
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk pressad citron
till servering:
bröd
Tärna lök, vitlök morot, palsternacka och fänkål i små bitar. Fräs i en rejäl klick smör i en gryta.
Tillsätt vin, vatten, buljong och kryddor. Låt puttra tills grönsakerna börjar mjukna.
Blanda ner grädde och mjölk. Låt puttra upp och lägg ner fisken och låt puttra ca 5 minuter tills fisken är färdig. Stäng plattan och lägg ner kräftstjärtarna.
Smaka av med citronsaft.
Servera med bröd.
Reklam:
Lämna en kommentar