Fiskgryta med ingefära

En enkel fiskgryta som går snabbt att göra som vardagsmat. Har du inte rödlök hemma går det lika bra med gul eller purjolök. Det viktiga är just den färska ingefäran som ger smak till allt.

400 g torskfilé
1/2 tsk salt

1 rödlök
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
olja

3 tsk riven färsk ingefära
2 dl crème fraiche
2 tsk soja

ris
grönsaker (på fotot sparris)

Skär fisken i ganska stora bitar och krydda med salt.

Skala och grovhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs fisk, vitlök och paprika i olja.

Tillsätt övriga ingredienser och låt koka några minuter. Servera med ris och grönsaker.

Och? Ingen wow-rätt, men helt okej vardagsmat. Ingefära är gott och fisk är nyttigt :)

Lämna en kommentar




*