Fiskgratäng med tomat och ost

Vi fortsätter att testa recept från en av sommaren Allas-tidningar och den här gången blev det en snabblagad fiskgratäng. God vardagsmat.

fiskgratäng

Fiskgratäng med tomat och ost
till 4 portioner

600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk
salt & peppar

tomatsås:
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g krossade tomat
salt & peppar
1 msk hackad dill

1 skivad squash
2 dl riven ost

tillbehör:
250 g kokta sojabönor eller svarta bönor
2 dl hel dinkel

Koka dinkeln enligt anvisningar på förpackningen.

Tina och lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.

Stek vitlöken i olja i en kastrull. Häll i tomater, salt, peppar och dill. Låt såsen koka upp.

Lägg tunna skivor av squash och tomatsås på fisken. Strö över ost. Grädda i ugn, 225 grader ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.

Servera med dinkel och sojabönor.

Källa: Allas nr 34 2013 och deras “Din bästa GI-vecka”.

Kommentarer

Berith skrev 2013-11-18 klockan 17:21

Det blev en god fiskrätt och enkel att laga. Jag bytade ut squashen mot purjolök som fanns hemma och det blev bra. Ett recept som jag kommer att göra fler gånger.

Lämna en kommentar




*