Fiskgratäng med täcke av riven potatis

En ganska klassisk fiskgratäng i mager tappning där grädden är utbytt mot mjölk. God vardagsmat!

fiskgratäng med täcke av rivet potatis

Fiskgratäng med täcke av riven potatis

1 kg potatis
400 g torskfilé

såsen:
2 msk smör
1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1 msk citronsaft
kryddor (ex. 1 msk fiskkrydda, lite fiskfond eller färska hackade örter).
200 g crabsticks
200 g färdigskalade räkor

tillbehör:
rårivna morötter eller
kokta gröna ärtor

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala potatisen och koka den lätt (ca 8 minuter). Låt svalna.

Skär fisken i två-centimeterstora bitar och lägg i en ugnsform.

såsen

Smält smöret i en kastrull och vispa ihop med vetemjölet. Tillsätt mjölken under omrörning och låt sjuda några minuter.

Tillsätt citronsaft och kryddor. Skär crabsticksen i bitar och blanda i tillsammans med räkorna. Häll såsen över fisken.

riva potatis

Riv potatisen grovt och lägg över hela formen.

Gratinera ca 30 minuter. Lägg evenutellt folie över efter halva tiden.

färdig gratäng

Servera med rårivna morötter eller ärtor.

Kommentarer

Berith skrev 2008-02-03 klockan 00:59

Det här är en god gratäng och resterna är bra att ha i lunchlådan dagen efter.

Millan skrev 2008-02-04 klockan 10:35

Mm, jag håller med om att även resterna är bra! Själv har jag fryst in bitar av den till lunchlådan och det fungerade också bra.

Lämna en kommentar




Reklam: