Fiskburgare


4 portioner

Ingredienser:
350-400 gr torsk eller annan vit fisk
0,5 dl mjölk
1 ägg
1 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
1 tsk örtsalt
en nypa flingsalt med röksmak
svartpeppar från kvarn

ströbröd (för panering)

Gör så här:
1. Mixa fisken till en grov färs i en matbereder monterad med knivbladet.

2. Ha i potatismjöl, kryddor, mjölk och ägget. Mixa till en slät färs.

3. Om du tycker färsen är för lös i konsistensen så blanda i 2 msk ströbröd för att binda ihop färsen.

4. Spola händerna med kallt vatten och forma till fyra biffar.

5. Vänd biffarna i ströbröd om du så önskar.

6. Stek i smör i medelvarm panna, ca 3 min per sida så att biffarna är genomstekta.

7. Använd biffarna som hamburgare och ät med bröd, sallad, dressing och vilka tillbehör du nu önskar.

Marias kommentar:
Jag är ingen fiskälskare, det vet alla som följt den här bloggen ett tag. Försöker vara duktig och utmana mig själv och göra något med fisk ibland. Hittills har mina experiment inte blivit så lyckade alls. Det är något som skiter sig på vägen, tror den största boven är att jag verkligen inte står ut med lukten av färsk fisk. Fråga mig inte varför, men det är nog där skon klämmer för min del.

Hur som helst, fiskburgarna var lätta att få till och inga konstigheter att laga. I grund och botten så smakmässigt är nog detta rätt gott och väldigt barnvänligt. Dock inget som jag kommer göra igen, jag fixar inte lukten av färsk fisk helt enkelt.

Så hur det gick med middagen? En bild säge mer än tusen ord va?

För er som inte ser någon skillnad, fiskburgaren byttes ut mot en hamburgare av nötfärs i stället och en ostskiva fick kröna verket i stället. Vad som hände med fiskbiffarna? Två åkte i soporna efter att jag och maken gjort ett tappert försök. Något yttepytte litet ben hade kommit med i färsen och sen var det kört för maken som bara satt och försökte hitta flera ben. De övriga två biffarna donerade jag till min pappa i stället. Har inte hört något därifrån så jag gissar att de var helt ok.

Lämna en kommentar




*