Findus Smak – ny micromat

Findus är kaxiga. De kommer ut med ny micromat och påstår att de vänder sig till folk som ställer högre krav på sin mat.

findus smak

– De nya rätterna från SMAK vänder sig till dig som ställer ännu högre krav på vad du äter och som vanligtvis väljer andra alternativ än färdigmat. Rätterna passar den medvetna konsumenten som vill ha goda och välbalanserade måltider, samtidigt få tid över till att leva ett liv fullt av aktiviteter med vänner och familj, säger Jeppe Åkermyr, kock och receptkreatör på Findus.
Källa: findus.se

Upp till bevis! En sån där dag när man verkligen inte får ihop livet och vi bägge två kom hem efter spinningpasset och orken att laga mat var nere på noll så slängde vi in vars en micromat. Allt enligt anvisningarna på förpackningen.

Chrisse valde:
Lasagne med ratatouille
En mustig lasagne gjord på svenskt nötkött. Serveras med en rataouille gjord på bl.a. tomat, aubergine och zucchini.

Och jag tog:
Ricottabiff med tagliatelle och sparriscrème
Krämiga ricottabiffar med tomatsalsa, serveras med färsk tagliatelle, grillade grönsaker och grön sparriscrème.

findus smak

Millans kommentar: Oj, detta förväntade jag mig verkligen inte. Mina biffar hade kryddor och smak, sparriscremen smakade sparris och tomatsalsan var söt och god. Jag blev dessutom mätt. Detta är färdigmat jag kan tänka mig att köpa igen!

Chrisses kommentar: Även jag blev lika överraskad som Millan. Lasagnen hade kryddor och kombinationen med ratatoillen var riktigt bra. Detta var så otippat.

findus smak

De andra sorterna vi inte testat är:
Ryggfilé av torsk med ärtgremolata och linguine
Ryggfilé av torsk med örtsmör som serveras med färsk linguinepasta, sugar snap pea, cocktailtomater, aubergine och en krämig ärtgremolata gjord på Findus egna Ebba-ärter.

Kyckling med pepparsås och krämig risotto
Rostad kycklinginnerfilé, serverad med en krämig 3-pepparsås och en god risotto med champinjoner, grillad paprika och bladspenat.

Kommentarer

Mia skrev 2014-10-05 klockan 07:30

Jag äter i princip aldrig färdigrätter, det är väldigt många år sedan sist.. Men efter att ha sett det här och era omdömen får jag kanske köpa hem en låda och ha i frysen. Den där lasagnen eller kyckling med risotto skulle jag nog välja då :)

Millan skrev 2014-10-13 klockan 19:44

Mia: Det är samma här, inte ofta som vi äter färdigrätter. Oftast är de ju inte ens goda! Men ibland kan det vara en bra räddning när lagret på lunchlådor på något magiskt sätt blivit uppätet ;)

Lämna en kommentar
Reklam: