Filippinsk Pippi

Vi fortsätter att testa inskickade recept och idag har turen kommit till Filippinsk Pippi av Christina Cederholm. Vi halverade receptet. När du kommer halvvägs i receptet blir det två val. Alternativ 1 är om du är ute i god tid och kanske ska bjuda på det på kvällen. Alternativ 2 är om du tänker äta direkt.

1 kyckling ELLER
5-6 brynta filéer motsvarande kycklingen

2 burkar champinjoner

Sås:
1 msk smör el margarin
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soya
1,5 msk torr grovstött grönpeppar
4 dl créme fraiche
ev. 1 vitlöksklyfta

ris

Till servering:
2 dl salta jordnötter
gelé
sallad

Tillaga riset enligt anvisningar på förpackningen.

Skär kycklingköttet i bitar (bryn det först om du använder kycklingfileer).

Dela champinjonerna på mitten och låt steka med en stund.

Alternativ 1:
Lägg kycklingen och svampen i en eldfast form.
Smält matfettet och rör ner resten av ingredienserna till såsen. Låt den sjuda. Häll den över kycklingköttet och låt det hela stå och dra några timmar. Före serveringen värms rätten i 200 g ugnsvärme ca 15 min eller lite mer om rätten är kylskåpskall. Strö över jordnötterna eller servera i skål vid sidan om.

Alternativ 2: Låt kycklingen ligga kvar i stekjärnet.
Häll över alla ingredienserna till såsen och låt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Strö över jordnötterna eller servera i skål vid sidan om.

Alternativ 1 + 2: Servera med en sallad, salta jordnötter och eventuellt lite gelé.

Och? Det här var en god vardagsrätt som vi kan tänka oss att göra igen. Bra med mat kan kan förbreda dagen innan.

Kommentarer

Saga skrev 2009-02-17 klockan 06:31

kan man använda det med kanske vanlig fläskfilé istället för kyckling tro?

Millan skrev 2009-02-17 klockan 08:07

Saga: Det tror jag blir hur bra som helst. Om du testar så får du gärna berätta hur det blev :)

Camilla K skrev 2009-02-17 klockan 18:17

Mmmm...det här ser jättegott ut. Det måste jag testa vid tillfälle! //Camilla K

janne skrev 2009-02-18 klockan 17:49

Prova gärna strutskött till den här rätten! Tack för titten! Mvh // Janne

Madde skrev 2009-02-21 klockan 13:44

Åh gud va kul!Vad många roliga recept. Tack för fin blogg.

Lämna en kommentar




*