Festivalmat

Malmöfestivalen är igång, precis som jag tidigare berättat. Iår har de flyttat tillbaka till city från Folketspark, men annars är det mesta sig likt. Den stora behållningen av festivalen är alla gratiskonserter man kan njuta av. Dock så har vädergudarna inte varit på sitt bästa humör och det har änsålänge mest regnat.

Vi äter oss som vanligt genom en del nyheter och en del gamla favoriter på festivalen och första inlägget om festivalmat blir ett litet samlingsinlägg.


Texasburgaren är sig lik. Den smakar precis som den brukar och trots att regnet öste ner när vi var där så stod stammisarna i kön.


Langosen har förvandlats till “Ekolangos” för att passa in i festivalens ekologiska profil. Att det sen finns massor med langosstånd varav bara ett verkar vara ekologiskt känns lite märkligt. Men det smakar som vanligt iaf. Langosen på bilden kostade 50 kr.


Långt bort från allt matoset på Gustav ligger Posthusplatsen där ytterligare några matställen finns. Bland annat serverar Simply food sina rullar här. Jag tog en bönrulle och Chrisse körde på kycklingrullen. I bägge rullarna fanns det rejält med vitkål, lite sallad, tomat och lök. I bönrullen fanns det en kall bönröra som bland annat var smaksatt med fräsch citron. I kycklingrullen, som blev vår favorit av dessa, fanns en krämig kycklingröra med smak av dragon. En rulle + ett glas ekologisk äpplemust kostade 65 kr.

Och Churros-stånd finns det gott om på festivalen. Smakar friterade våffelpinnar, dränkta i socker och mjukglass. Blir man inte mätt på maten så blir man kräkmätt på en omgång churros. Så tipset är att dela med någon! Pris: 45kr

Har du ätit något bra på festivalen du vill tipsa om? Eller kanske varna för något?

Kommentarer

Chrisse skrev 2010-08-24 klockan 09:53

Synd att nästan allt på festivalen är friterat. Skönt det iallafall finns några alternativ som inte dryper av fett.

Caroline skrev 2010-08-28 klockan 20:07

Min ena syster köpte en Langos, ungefär som den på bilden, men den kostade 70 kr och var DÖÄCKLIG som hon sa. Hon fick äta runt allting o sen slänga. Jag tycker inte ens om den så jag kan inte förstå hur man vill slänga ut pengar på den hahaha.

Lämna en kommentar
Reklam: