Fazer choklad

Igår bloggade jag lite om Fazers cafe och butik. Eftersom jag redan hade köpt på mig en hel del när jag kom dit köpte jag inte så mycket där. Men jag ska visa lite av vad jag fick med mig hem.

choklad

Blueberry pie & Lingonberry milk parfait
Två nyheter från Fazer som har fokus på nordiska smaker. Blåbärspajen smakar verkligen blåbär och är en underbart god dessert. Lingonen är inte fullt lika god, men den lite sura lingonsmaken är definitivt inte fel.

Milk chocolate with peppermint crips
En av fazers “standardkakor” på 200g. Finns många olika sorter och påminner om vilken marabou-kaka som helst. Men just den här med krossade mariannekarameller är en av mina favoriter.

Milk chocolate with Pistachios and a hint of salt

Dark Chokolate 47% with Leom Peel and a dash of Black Pepper

White chocolate with Strawberries and a touch of basil

Tre choklad ur Karl Fazers Exclusive-serie. Goda choklad med spännande smaker. Citron med svartpeppar var jag väldigt skeptisk till, men den var faktiskt riktigt god. Perfekt till en kopp kaffe. Dock så var de här chokladen ganska dyra i jämförelse med hur mycket du betalar för en hel kaka.

Kommentarer

Carro skrev 2009-10-08 klockan 12:05

Vad spännande de lät , särskilt den där Blåbärspajen. När farmor & jag var till Finland förra året så var vi också in dit och köpte med oss lite godsaker, mest lösvikt :) Det är ju så billigt i Euro, haha .. Tills man räknar om det till svenska kronor ;) Sedan så fikade vi i cafeét. De hade oerhört god glass men Kanelbullen var bland de torraste jag ätit i hela mitt liv, vart väldigt besviken.

Lämna en kommentar
Reklam: