Favoritpotatissallad och te

Äntligen är det fint väder ute och man kan börja packa picknickkorgen och smita iväg. I helgens korg fanns det favoritpotatissalladen (recept här) som serverades med rökt fläskfilé och lite grönsaker.

Potatissalladen (potatis, purjolök, äpple, filmjölk, lättmajonnäs och svartpeppar) gjordes kvällen innan, så det gick snabbt att packa ihop allt och bege sig iväg.

Lite varmvatten i en termos och man får njuta av te efter maten. Dagens te är från Friggs och heter Vanilla Rhubarb. Det är ett ekologiskt rooiboste med söt och fruktig smak av rabarber, jordgubbar, vanilj och grädde.

I den serien med teer har jag även testat Sweet Citrus, även det ett ekologiskt rooiboste. Det är fruktigt med friska citrustoner, sött äpple och ett sting av ingefära. Jag föredrar löste, men påsar är smidigt att ha med och jag kan rekomendera båda sorterna. Ska nog köpa med mig hem fler av den här sortens te nästa gång jag är och handlar. Det får bli sommarens påsteer.

Men å härliga picknicktid. Är det inte helg snart?

Kommentarer

Tiggy skrev 2009-05-05 klockan 12:37

Vilken somrig bild, ser härligt ut. Det där teer måste jag testa, älskar röda teer. Letade igår faktiskt efter ett nytt te men hittade inget. Tack för tipsen!

Lämna en kommentar
Reklam: