Favorit i repris – Oxfilé med rödvinssås och varm kantarell- och ostsallad

Oxfilé med rödvinssås och varm kantarell- och ostsallad

Med anledning av Mor-Mias förfrågan om ett gästinlägg på hennes blog så föll valet på denna rätt.

Jag blev så sugen på framför allt den varma kantarell- och ostsalladen så det blev lördagens middag och ja, det var lika gott som jag ville minnas det.

Denna gången hade vi tunt skivad potatis till som vi stekte i ugnen med lite olja, salt och peppar. Kombinationen av potatis, kött, rödvinssåsen och så den varma salladen till var pricken över i:et. Gott med lite andra smaker, är lite småless på den eviga varianten med kött/kyckling och potatis i någon form och Lallersteds bearnaisesås till. Visst, det är också gott, men det har blivit lite för mycket på sista tiden när orken och framför allt inte tiden har räckt till för några avancerade anrättningar där det krävs en del tid och engagemang i köket.

Lämna en kommentar




*