Färskostpastejer

Pastejköket har nyligen lanserat sin senaste satsning – färskostpastejer. Och vi har erbjudits att smaka på dem. För att få så många synpunkter som möjligt tog jag med dem till en pysselträff och lät även mina vänner få smaka och komma med kommentarer.

leverpastej

Pastejerna finns i tre smaker:
Naturell, Gurka och Paprika & Lök.

Pastejköket är marknadsledande på leverpastej i Sverige och står för hälften av all leverpastej som säljs, ungefär 45000 bordsaskar om dagen (inkl. bredbar, skivbar och bakad leverpastej).

Pris: ca 15 kr/ask

Millans vänner kommenterar: Väldigt mild smak. Hade jag inte vetat att det var något annorlunda med den hade jag nog bara trott att det var någon mild leverpastej. Den med gurkan var godast. Gillar att där inte är klumpar i den.

Millans kommentar: Efter en av kommentarerna om att den smakade som en vanlig leverpastej så gjorde jag en blindtest och skedade jag upp ICAs leverpastej och den naturella pastejen. Det är klar smakskillnad mellan dessa! Jag kan hålla med om att det inte smakade lika stor skillnad när den väl ligger på mackan. Men äter man bara leverpastejerna direkt är det stor skillnad. Färskostpastejen är mycket syrligare och friskare i smaken. Kan tänka mig att den är supergod att använda i smörgåstårtor, där många ändå brukar blanda ut leverpastej med creme fraiche. Om du tycker att vanlig leverpastej är för stark i smaken kommer du förmodligen tycka väldigt bra om den här.


Kommentarer

Berith skrev 2010-05-28 klockan 09:50

Har fått provsmaka och visst är de milda och goda i smaken men för mig som gillar vanlig leverpastej så är det ännu en onödig vara som jag inte kommer att köpa.

Lämna en kommentar
Reklam: