Färska rödbetor med pasta och feta

Den första omgången rödbetor blev klara i början av augusti. Vi bara kokte dem och åt med smör och salt. Jag förstår inte hur det kan vara så sannslöst gott, men det är det. Sen började vi fundera över om vi inte skulle kunna kombinera de färska rödbetorna med feta utan att gratinera i ugnen, som vi oftast gör. Det hela slutade med den här pastarätten.

Färska rödbetor med pasta och feta
500 g färska rödbetor
300 g pasta
1 förpackning fetaost (ca 150 g)
peppar
100 g ruccola

Borsta försiktigt rödbetorna rena och skär av blasten. Låt ca 1 cm av stjälken sitta kvar. Koka betorna i lättsaltat vatten. Små späda rödbetor behöver kokas ca 20 minuter, större “vinterrödbetor” kan behöva upp till 60 minuter. När de är mjuka, spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen.

Koka pastan anledning anvisningar på förpackningen.

Mixa fetan med 1 dl kokande vatten. Krydda med peppar.

Blanda pasta, ruccola och fetamixen och rör runt. Servera direkt med rödbetsklyftor.


Rödbetor direkt från trädgårdslandet. Det gör mig lycklig :)

Kommentarer

Kim skrev 2011-08-25 klockan 20:20

Så härligt när en rätt bara innehåller några enstaka ingredienser, då känner man verkligen hur allt smakar!

Millan skrev 2011-08-26 klockan 17:14

Håller verkligen med dig Kim! Man kommer långt med bra råvaror :)

Lämna en kommentar




*