Färsk tonfisk med citronmajonnäs

I lördags hade vi gäster och bestämde oss för att bjuda på något som vi själv tycker är väldigt gott. Det tyckte gästerna också!
När det är lite varmare ute, så är det perfekt att grilla tonfisken, men nu halstrade vi den i stekpannan.

Förbered med att göra citronmajonnäsen en stund innan.
Blanda lättmajonnäs, pressad citron och hackad basilika. Smaka av.
chris_070318a.jpg

Marinera tonfisken i 10-15 min i lite olja, pressad citron, salt och hackad röd chilipeppar. Grilla tonfisken och pensla under tiden med resten av marinaden.

Rå tonfisk
Grilla inte tonfisken för länge. Det ska vara något rött kvar i mitten för att den ska bli riktigt god.

chris_070318.jpg
Servera med klyftpotatis och en sallad! Smaklig spis!

Kommentarer

Carina Rosdahl skrev 2009-03-25 klockan 16:00

Så gott!! Jag bytte ut klyftpotatisen mot vanlig potatis som jag ugnsbakade.Tänker även testa att grilla fisken till sommaren.

Lämna en kommentar




*