Färsbiff i panna

Färsbiff med kokt potatis, sås, gruka och lingonsylt

Ingredienser:
500 gr köttfärs
1,25 tsk örtsalt
1,25 krm svartpeppar
knappt 2 msk potatismjöl
1,25 dl mjölk
1 msk smör
2,5 dl matlagningsgrädde, valfri fetthalt
1 msk soya

Gör så här:
1. Blanda färsen med kryddor, potatismjöl och späd med mjölken.
2. Smält smöret i en stekpanna, platta ut färsen till en gigantisk pannbiff. Stek i 4 min, dela biffen i fyra bitar, vänd dem och stek i ytterligare 4 min.

Färsbiff

3. Blanda samman grädde och soya och slå detta över biffen som sedan får eftersteka i såsen.
4. Servera med kokt potatis, valfria grönsaker och gärna saltgurka och lingonsylt.

Marias kommentar:

En rätt som går himla lätt att göra och som fungerar utmärkt att värma i matlådan dagen efter. Har för mig att det ursprungligen är ett gammalt Arlarecept, men kan inte riktigt minnas vart jag fått det ifrån. Vet att vi åt det en del när jag bodde hemma och sen har jag nog inte gjort denna färsbiff på säkert 10 år. Varför vet jag egentligen inte när det är himla lätt och middagen står på bordet inom 30 minuter.

Kommentarer

Kerstin skrev 2013-08-26 klockan 13:25

Receptet har du fått ¨hemmifrån¨

Lämna en kommentar
Reklam: