Färdigmat från Findus

I början av oktober berättade jag att Findus skulle komma med nya färdigrätter, utan en massa onödiga tillsatser (det inlägget hittar ni här). Nu har rätterna börjat dyka upp i butikerna och jag är nyfiken på att testa om det blivit något bättre.. (Fotona är tagna med mobilen och inte redigerade på något sätt.)

Först ut i testen är två rätter från Wärdshus serien: Kycklingfilé Curry och Pasta Alfredo.

kycklingfile curry

kycklingfile curry

Som vanligt ser det inte mycket ut för världen. Men den var faktiskt godare än förväntat. God smak av curry. För att vara micromat är smaken klart godkänd. Det enda minuset, som egentligen inte är så litet är att jag fortfarande är hungrig, trots att jag precis ätit upp den..

innehåll

Din rätt innehåller:
Ris: vatten och ris. Kyckling: Kycklingfile, rismjöl, druvsocker, salt, kryddor, socker, risstärkelse och paprikaextrakt. Grönsaker: Morötter och broccoli. Sås: Skummjölk, äpplen, grädde, lök, rotselleri, morötter, majsstärkelse, vegetabilisk olja, salt, kryddor (bl.a curry med bockhornsklöver) och kryddextrakt.
I rätten ingår 13% kokt kycklingfile. En portion (390g) ger dig 113 g grönsaker, rotfrukter och frukt.

pasta alfredo

pasta alfredo

Pasta Alfredo tillhörde tidigare en av favoriterna när det gäller micromat (har bloggat om den här 2008). Efter den här provsmakningen måste jag säga att den fortfarande är godkänd. Bristen på grönsaker är enorm, men det är betydligt mer mat i denna än curry-rätten. Pastan är krämig och har tuggmotstånd kvar, trots en runda i micron.

Kommentarer

Berith skrev 2009-10-31 klockan 08:47

Köper ibland färdigrätter med till jobb och har man då möjlighet att använda ugn så blir maten mycket godare än om man värmer i micron.

Lämna en kommentar
Reklam: