Färdiga mjölblandningar från Skærtoft Mølle

Jag vet inte hur det ser ut hemma hos er, men hos mig håller alla olika mjölsorter och fröer på att ta över alla lådor och vrår i köket. Jo, jag tycker ju att det är kul, så därför vill jag testa så mycket olika saker. Det var just därför jag fastnade för de här färdiga påsarna från Skærtoft Mølle. Fördelen med dem är ju att man slipper köpa hem hur många olika mjölsorter som helst och de är färdigblandade.

Surdegsbröd på färdiga blandningar

De är gjorda för att bakas på jäst och tydliga beskrivningar finns på baksidan av påsarna. Men jag vill ju göra detta på surdeg, så här nedan finns mitt tillvägagångssätt istället. Resultatet blev ett saftigt och gott bröd och fina frallor.

Såhär gör du med mjölet från skärtof mölle

Sønderjyst rugbrød
500 g, 1 påse, Sønderjyst rugbrød, økologisk brødblanding
130 g surdeg
465 ml vatten
smör + skorpmjöl att smörja formen med
frön att toppa med

Blanda alla ingredienser i maskin 5-10 minuter och låt stå en timme.

Klicka ner i smörad och bröad 1,5 liters form. Låt jäsa ca 3 timmar.

Låt jäsa i kyl över natten.

Grädda i 175 grader, ca 60 minuter.

Surdegs Grødstykker

Surdegs Grødstykker

till 8-10 frallor

500 g, 1 påse, Grødstykker, økologisk brødblanding
140 g surdeg
360 g vatten

Blanda alla ingredienserna. Låt stå en timme.

Låt jäsa ytterligare ca 3 timmar och gör 3 vikningar undertiden.

Ställ i kylen över natten.

Vält ut på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar. Jag bakar sedan långt ner i ugnen på stål, 250 grader, ca 15-20 minuter beroende på hur stora de är.

Lämna en kommentar




Reklam: