Falukorvsgratäng med ajvar relish

Detta är verkligen storkok som passar utmärkt att äta flera dagar eller fylla lunchlådorna med. Blir bra efter en runda i frysen också. Ja, det är ju gott också, det glömde jag skriva :)

Falukorvsgratäng med ajvar relish

Falukorvsgratäng med ajvar relish
till 6-7 portioner

500 g pasta
4 msk olja
800 g falukorv
2 paket bacon (140 g x 2)
1 paprika (gul eller röd)
6 salladslökar (ca 125 g)
150 g sockerärtor

sås:
2 dl ajvar relish
3 dl vispgrädde
2 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong
3 msk finhackad persilja
2 dl riven lagrad ost

till servering:
någon form av grönsaker

 

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och lägg i en ugnssäker form.

Sätt ugnen på 225 grader.

Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Skölj inte av stekjärnet utan skär falukorven i bitar och stek en kort stund så att de får baconsmaken på sig. Lägg ner i den ugssäkra formen.

Ansa salladslöken och dela i mindre bitar. Dela sockerärtorna på mitten. Dela paprikan i mindre bitar. Fräs salladslök, sockerärtor och paprika i samma stekjärn och lägg sen ner i formen.

Blanda alla ingredienserna till såsen och låt koka upp i en kastrull ca 5 minuter. Häll i formen. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Kommentarer

Katarina skrev 2017-03-19 klockan 07:29

Jättegod och enkel korvrätt som även kan lämpa sig för dig som äter lågkolhydratkost eller glutenfritt genom att utesluta pastan. Jag tog purjolök istället för salladslök som är billigare men lika god. Kommer att lagas igen, tack för tipset!

Millan skrev 2017-03-19 klockan 14:03

Kul att höra att du gillade receptet Katarina! Tack för att du dessutom delade med dig av ditt tips!

Lovisa skrev 2017-04-11 klockan 13:12

Det var supergott tyckte vi! Stora portioner, dessutom. Jag kommer däremot dubbla grönsakerna nästa gång, för jag tyckte det var lite för lite för så väldigt mycket korv och pasta. Vi är extremt kräsna med vilka recept vi sparar, men detta blir definitivt ett av dem! Tack så mycket för att du delade med dig av det!

Millan skrev 2017-04-12 klockan 18:53

Kul att du gillade det Lovisa! Håller med om att man lätt kan dubbla grönsakerna som är i. Vi är lite oense om det här hemma dock, så jag brukar alltid servera med extra grönsaker så att jag själv blir nöjd :)

Lämna en kommentar




*