Falukorv med rotmos

Det blev ikväll husmanskost för en gångs skull, givetvis med inspiration från den nyanlända Ekolådan som jag skrivit om i inlägget innan. Det fick bli rotmos med falukorv helt enkelt. Och det är just, enkelt!

Rotmos

Tur att morötterna fick vara med på ett hörn, annars hade det blivit en rätt färglös röra.

Jag använde till 2 personer:

4 potatisar

2 morötter

1 palsternacka

3 jordärtskockor

1 liten kålrot

Flytande smör/rapsolja

Grönsaksbuljong

en skvätt mjölk

svartpeppar

örtsalt

mald muskot

Jag skalade och skar rotfrukterna i mindre bitar och kokade dem i grönsaksbuljong i ca 25 minuter, tills de var tillräckligt mjuka för att mosas med en potatisstöt. Jag lät lite grönsaksbuljong vara kvar för att göra moset lite mindre torrt. Sen tillsatte jag lite mjölk och kryddor och så stekte jag några skivor falukorv till. Supergott, säger rotfruktsfröken. Palsternackan ihop med jordärtskockan ger det hela en lite söt smak. Man äter rotmos alldeles för sällan helt enkelt!

Rotmos

(Ja, jag äter keso till allt…)

Kommentarer

Millan skrev 2008-01-10 klockan 09:40

Perfekt! I vår låda från Mossagården, som vi precis fick, fanns det ungefär samma saker och vi funderade över vad man skulle göra med dem. Rotmos har vi faktiskt aldrig gjort. Tack för tipset!

Filibabba skrev 2008-01-10 klockan 13:17

Ser jättegott ut!! =)

Åsa skrev 2008-01-11 klockan 13:17

Vad bra! Jag har bara ätit rotmos på rulle. Det var en gång jag fick för mig att jag skulle göra det själv. Får ju säga att det var för längesen...innan matbloggens värld med Internet steg innanför dörren! Hittade inget bra recept, så det fick vara. Men NU! Ja, detta vill jag testa :) Tack!

Lämna en kommentar
Reklam: