Falksalts nyheter

Jag måste erkänna, jag köper saker för att de är snygga utan att veta vad jag egentligen ska ha dem till. Så var det förra gången när jag råkade köpa samtliga(?) av Falksalts nyheter. När jag stod där i butiken hade jag tusen ideer vad jag skulle ha dem till. Riktigt så blev det såklart inte.

Nu har Falksalt kommit med fyra nya smaker och gissa vem som har dem i sitt kök.. Det låter ju så bra när jag läser på förpackningen! Falksalt tipsar dessutom om att skippa marinaderna och istället förhöja grillsmaken med dessa smaksatta salt. Läste även att under 2010 strödde vi svenskar på ca 288 000kg flingsalt i vår mat. Det är en ökning med 47 000 kg på två år, enligt information från Falksalt. Det rimmar dåligt med alla larm om att vi borde minska vår saltkonsumtion ;)

De nya smakerna är:
Hickory – sägs ge kött och fisk en rökdoftande smak.

Oak – sägs ge maten en eksmak.

Chipotle – sägs ha en smak av torkad rökt chilipeppar. Passar med fördel till kött, räkor eller i chilin.

Rose pepper (ej på bild) – sägs ha en ton av enbär och koriander.

Millans kommentar: Utan att ens ha börjat smaka på dem så har jag lite åsikter. Förpackningen är snygg, men jäklar vad opraktisk. De förra förpackningarna som jag plockade fram ur lådan var snygga runda burkar med lock, redo att användas. De nya ligger en påse i en pappkartong. Mitt försök att öppna en av påsarna lite snyggt i kanten för att dofta gick inte så bra och jag insåg direkt att jag måste lägga över dem i något. Men vad? Jag har inte en massa glasburkar redo att lägga över salt i. Dumt.. nu måste jag lösa det här på något snyggt sätt. Medan jag funderar över det så kanske ni läsare har några bra ideer vad jag ska använda allt mitt salt till bortsett från att smaksätta Focaccia, vilket jag oftast använt det till.

Såhär såg de “gamla” burkarna ut. Finns de fortfarande i butik förresten?

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-06-06 klockan 19:32

Vad trist, det gillar jag inte, att de inte ligger i burkar utan i påsar, gäller ju då att ha tex små glasburkar hemma, vilket jag inte har, fast jag är sugen på att testa någon av dom, tex hickory

Mårtenssons kök skrev 2011-06-06 klockan 21:39

Visst är det spännande med alla nyheter man bara "måste" köpa med sej hem och prova. För att sen upptäcka paketerna efter ett halvår och inse att de inte ens har öppnats:) Det är ju inga enkla smaker att hitta på vad de ska användas till, det låter mest marinad om dom. Kanske i ett smör, eller i någon dressing?

Millan skrev 2011-06-08 klockan 11:11

Mårtenssons kök: Bra tips med smöret! Tack!

Fredrik skrev 2011-06-13 klockan 09:09

Burkarna finns fortfarande i butik. BBQ Selection är en produkt som säljs i en unik förpackning i en begränsad upplaga.

Lämna en kommentar
Reklam: