Eriks Caesar dressing

Som läsare av Salt & Peppar-bloggen så vet ni att jag brukar vara ett stort fan av Erik Lallerstedts produkter. Därför var jag inte sen att nappa åt mig en flaska med Caesardressing när jag hittade den i affären till slut. Hade sett en annons i någon av alla mina otaliga mattidningar men lyckades inte hitta själva dressingen förrän flera veckor senare på ICA Maxi. De hade 2 valfria produkter från Erik Lallerstedts serier för 35 kr så då fick denna dressingflaska följa med hem.

Just Caesarsallad är jag väldigt svag för och det vore himla skönt att ha en flaska hemma och slippa stå och mixa till en egen när suget slår till.

Skakar om flaskan ordentligt och häller upp dressingen över min sallad. Tycker nog allt att konsistens är lite väl tjock och trögflytande, men, men…

Sätter sen gaffeln i salladen och spottar snudd på ut tuggan på en gång. Fy tusan vad äckligt! Det här är inte någon caesardressing. Erik Lallerstedt som jag har fått uppfattningen om är oerhört noggrann vid valet av produkter och tillverkningen av sina såser/dressingar men här här något gott galet. Riktigt galet för att uttrycka saken milt. Dressingen smakar bara fett och det är konstiga klumpar i den (troligen parmesanen, men det smakar inte direkt parmesan). Någon smak av vitlök eller vinäger kan jag inte heller känna och sedan är det ansjoviskrydda i den vilket jag inte heller kan känna någon smak av.

Andra ingredienser som jag kan finna är worcestersås, houng, cayennepeppar och tabasco. Inga ingredienser som jag brukar ha i en caesardressing. Worcestersås har vissa har jag dock sett när jag har Googlat lite, men tabasco?!?

Skrapade raskt bort all dressing så gott det gick och åt sedan min sallad utan någon dressing alls.

Kände mig oerhört besviken och gick helt om intet om den där Caesarssalladen som jag hade sett fram emot.

Så här har ni ett stycke förstörd sallad!

Gör för allt i världen inte om mitt misstag! Spara era pengar och ställ genast tillbaka flaskan. Även Allt om Mat som testade Eriks nya såser höll med om att just Caesardressingen inte var värd pengarna. Usch, fy och blä!

Vill du göra en god Caesardressing så är själv bäste dräng helt enkelt. I det här fallet gick det inte att ta någon genväg.

Om du vill ha tag i ett recept på en riktigt god Caesardressing så hittar du en >>här<<

Kommentarer

Berith skrev 2011-06-03 klockan 13:43

Tack för varningen! Köper ibland nya såser och dressingar men marknaden är stor och alla är inte så bra.

Millan skrev 2011-06-03 klockan 14:18

Och jag fick smaka den här när jag besökte Maria. Kan inte annat än att hålla med. Varning för denna alltså!

Mårtenssons kök skrev 2011-06-03 klockan 19:17

Vi provade också denna, tyvärr, för någon månad sen med samma förhoppningar och förväntningar som du. Och vår reaktion är också exakt som din, så makalöst äcklig (vet att man egentligen inte får säga så om mat, men denna går inte under tjänlig föda enligt vår åsikt). Hur kan man bara vilja sätta sitt namn på flaskan? Har läst flera andra som också provat och blivit lika besvikna...

Martina skrev 2011-06-04 klockan 08:53

Ja, det är nog ingen som gett någon av hans dressingar gott betyg. Har dock tesatat hans bearnaisesås och den tyckte jag om.

Margareta Söderström skrev 2023-05-14 klockan 16:52

På en skala 1-10. Blir det 1. Ingen smak alls av det det karakteristiska för Cesar dressing Vitlök parmesan sardell Känner mej helt lurad på nästan 30:-🤨

Lämna en kommentar
Reklam: